Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1/20 Oz Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)

De 1/20 Troy Oz Andorra Eagle is een gouden munt met de puurste zuiverheid van 999,9/1000. Deze munt is uitgegeven met een ontwerp van een adelaar en het wapenschild van Andorra. Deze munt bevat 1,55 gram aan goud.

Niet leverbaar

SKU
GMANEA1/20T

De Andorra Eagle is een bijzonder gouden munt uit het land Andorra. Gouden Andorra Eagle munten zijn in 2009 voor het eerst verschenen in een gewicht van 1 Troy Ounce. Al snel werden er ook kleinere versies van de munt geproduceerd. De 1/20 Troy Ounce editie bevat 1,55 gram puur goud en is daarmee iets zwaarder dan de 1 gram Andorra Eagle. De munt heeft een diameter van 14,11 millimeter en een dikte van slechts 0,6 millimeter. Gouden Eagle munten hebben allen een zuiverheid van 999,9/1000.

Andorra Eagle munt
Deze gouden munt wordt altijd afgedrukt met dezelfde ontwerp van een adelaar met gespreide vleugels. De vogel bevindt zich op een rots. Hieronder wordt de nominale waarde in Diner uitgedrukt. De Diner is een kunstmatige valuta en hierdoor is de Andorra Eagle een pseudomunt te noemen. De wettig betaalmiddel in Andorra is vandaag de dag de Euro. Het land heeft echter nooit een eigen munteenheid gekend. Voor de invoering van de Euro werd de valuta van de landen Frankrijk en Spanje gebruikt. Alle Eagle munten bevatten dezelfde afbeelding van de adelaar op de voorkant. Op de achterzijde van deze munten wordt het wapenschild van Andorra weergegeven.

Gouden Andorra Eagle bestellen
De Andorra munten worden rechtstreeks geleverd van de producent en zijn verkrijgbaar in een reeks verschillende maten, ook in de populaire gewichten van 1 gram en 1 Troy Ounce Eagles. Alle munten zijn bij ons te bestellen via de webshop of kunt u persoonlijk in onze winkel terecht. Ongeacht op welke wijze u bestelt, kunnen wij uw order per verzekerde post naar u toesturen of kunt u deze in onze winkel afhalen.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantDiverse
HerkomstAndorra
MetaalGoud
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal1,55 gram | 1/20 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
JaarDiverse
Nominale waarde5,- Diners
Diameter (mm)14,1
Dikte (mm)0,6
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/20 Oz Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)