Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1/2 Oz Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)

De 1/2 Troy Oz Andorra Eagle is een gouden munt met de puurste zuiverheid van 999,9/1000. Deze munt is uitgegeven met het ontwerp van een adelaar en het wapenschild van Andorra. De munt bevat 15,55 gram goud.

Niet leverbaar

SKU
GMANEA1/2T

De Andorra Eagle van een half Troy Ounce is een gouden munt afkomstig uit Andorra, een klein ingesloten vorstendom met een ligging tussen Spanje en Frankrijk. De Eagle wordt geproduceerd door de Bavarian Mint en is in 2009 ingevoerd. Het is tevens de eerste munt die uitgegeven wordt in het gewicht van precies 1 gram goud. Deze 1/2 Troy Ounce versie weegt 15,55 gram en heeft een diameter van 25,10 millimeter en een dikte van 0,9 millimeter. De zuiverheid van het goud waarmee de Eagle vervaardigd wordt, is 999,9/1000 wat ook uitgedrukt wordt als 24-karaat goud.

Gouden  Andorra Eagle
De naam van deze munt verwijst naar de afbeelding van de adelaar die op de voorzijde van de gouden munt is gedrukt. De vogel is hier afgebeeld met gespreide vleugels en heeft plaatsgenomen op een rots. Hieronder is de nominale waarde van de munt te zien. Dit wordt aangegeven in Diner, wat als een pseudovaluta wordt beschouwd omdat dit een kunstmatige munteenheid is. Voor de invoering van de Euro heeft Andorra namelijk altijd gebruik gemaakt van de valuta van de twee buurlanden Frankrijk en Spanje. De achterzijde van de munt geeft het wapenschild van Andorra weer.

Eagle Munt bestellen
De 1/2 Troy Ounce Andorra Eagle munt is direct te bestellen. Overigens kent deze serie een reeks munten die verkrijgbaar zijn al vanaf 1 gram goud. Uw bestelling kunt u eenvoudig en secuur rechtstreeks via onze webshop plaatsen. Daarnaast kunt u ook uw order doorgeven en contant afrekenen in onze winkel. Ongeacht op welke wijze u bestelt, kunnen wij uw order per verzekerde post naar u toesturen of kunt u deze in onze winkel afhalen.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantDiverse
HerkomstAndorra
MetaalGoud
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal15,55 gram | 1/2 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
JaarDiverse
Nominale waarde50,- Diners
Diameter (mm)25,1
Dikte (mm)0,9
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/2 Oz Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)