Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom fysiek zilver kopen?

Een deel van uw vermogen letterlijk in handen hebben? In deze financieel onzekere tijden is het kopen van fysiek, tastbaar zilver een eeuwenoude manier om uw kapitaal te beschermen. Voor veel mensen is dit een geruststellende gedachte, want edelmetalen weten zelfs in tijden van inflatie hun waarde te behouden.

Wilt u ook uw kapitaal veilig stellen?

De experts van Goudpensioen voorzien u graag van gedegen persoonlijke informatie bij het kopen van fysiek zilver in de vorm van zilveren munten of zilveren baren. Bij het kopen van zilveren munten moet u opletten op de zuiverheid, die eenvoudig af te lezen is van wat er op de munt is geslagen. Op de afbeelding hiernaast ziet u zilveren Maple Leaf munten. Dit is wereldwijd een bekende zilveren beleggingsmunt en wordt geproduceerd door The Royal Canadian Mint. Door de hoge zuiverheid van 99,99% puur zilver behoort deze munt tot de meest verkochte munten bij Goudpensioen. De zilveren Kangoeroe munt en de zilveren American Eagle munt zijn twee andere munten die ook veel worden verkocht. Ook kunt u bij het kopen van fysiek zilveren munten het beste letten op of de munt wereldwijd bekend is.

Zilver kopen, investeer nu in uw toekomst!

In tegenstelling tot goud, vertegenwoordigt zilver een belangrijke waarde binnen de industriële wereld. Investeerders zien zilver niet alleen als een monetair metaal, maar zijn ook geïnteresseerd in de industriële mogelijkheden. Het mes snijdt dus aan twee kanten!

Door de schaarste op de wereldmarkt staat zilver momenteel enorm in de belangstelling en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het kopen van fysiek zilver. Het is dus zaak om snel te reageren om optimaal te kunnen profiteren van de opmars van dit populaire edelmetaal. Fysiek zilver is nu nog relatief voordelig te kopen, dus wie nu investeert, heeft een fantastisch edelmetaal in bezit.

Zilveren munten, een veilige keuze

Zilver kunt u kopen in de vorm van zilveren baren en zilveren munten. Wereldwijd bekende zilveren munten zijn bijvoorbeeld: de Canadian Maple Leaf, de American Eagle en de Mexican Libertad. Deze zilveren munten wegen allemaal 1 troy ounce, wat overeenkomt met 31,103 gram puur zilver. Deze internationale maat voor zilveren munten komt overeen met 31,103 gram puur zilver en is interessant voor verzamelaars en beleggers. Daarom is het kopen van zilveren munten een populaire keuze. Een ander voordeel van het kopen van series zilveren munten is dat deze makkelijk te verhandelen zijn en dat de verkoop hiervan nog onder de Marge BTW valt. Doordat zilveren munten met de marge-regeling worden verkocht is de BTW niet verrekenbaar voor bedrijven, in tegenstelling tot zilverbaren.

Zilveren baren, zekerheid per kilo fysiek zilver kopen

Een alternatief voor het aanschaffen van zilveren munten is het kopen van zilveren baren. In Europa is dit een veelvoorkomende manier om fysiek zilver aan te schaffen. De meest verkochte zilverbaar weegt één kilo en bestaat uit puur zilver (999/1000). U kunt deze kilo baren zelf beheren en bent dus niet afhankelijk van een bank en de bijkomende, vaak hoge opslagkosten. Vanzelfsprekend zijn de zilveren baren die wij leveren geproduceerd door erkende edelmetaalbedrijven die geaccrediteerd zijn door de London Bullion Market Association (LBMA) en dus overal ter wereld zonder problemen verhandelbaar. Een kilo zilverbaar is belast met 21% BTW. Deze baren zijn voor bedrijfsmatige aankopen gunstiger omdat de BTW verrekend kan worden.

Wij kunnen ons voorstellen dat de keuze uit de diverse mogelijkheden van aanschaf van fysiek zilver ingewikkeld voor u kan zijn. Daarom staat Goudpensioen altijd voor u klaar met betrouwbare informatie, zodat u verstandig en veilig investeert in uw financiële toekomst.

Hiernaast ziet u een afbeelding van twee keer een 100 gram zilveren combibar zilverbaar. Deze combibaren zijn gemaakt uit 99,9% puur zilver. De zilveren combibar is een zilverbaar die u kunt afbreken in kleine stukjes zilver. Zo heeft u zoals op de afbeelding hiernaast in totaal 200 x 1 gram zilverbaartjes. Deze zilveren combibar is een veel verkocht product bij Goudpensioen.

Uw zilver weer inwisselen voor geld

Met het oog op de toekomst biedt fysiek zilver u altijd de mogelijkheid om het edelmetaal om te ruilen voor uitbetaling in geld. Het investeren in zilver is uiteraard een langetermijnplan, want door de productiekosten en verkoopmarges van tastbaar zilver loont het in de meeste gevallen niet om op zeer korte termijn uw zilver te verkopen. Winst maken op uw investering is afhankelijk van een stijging van de zilverkoers.

Is zilver kopen ook iets voor u?

Nu u al iets meer weet over dit edelmetaal, vraagt u zich misschien nog steeds af of fysiek zilver kopen ook voor u een optie is. Wellicht is de betere vraag: waarom zou u geen zilver kopen? In tegenstelling tot andere edelmetalen blijft zilver voor een grote groep mensen toegankelijk vanwege een aantrekkelijke zilverprijs per gram. Hoeveel u van uw vermogen investeert, bepaalt u zelf. Daarnaast heeft u altijd direct toegang tot uw investering wanneer u uw zilver thuis bewaart.

 

Hoe fysiek zilver kopen

 

Zilver investeringen door de jaren heen

Beleggen in zilver is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en om goede redenen. Zilver is niet alleen een waardevol edelmetaal, maar het heeft ook allerlei industriële toepassingen. Dit maakt het een veelzijdige investering die zowel intrinsieke waarde als praktische toepassingen biedt.

De zilvermarkt heeft de aandacht getrokken van beleggers over de hele wereld. De zilverprijs is gestegen en laat zien dat het potentieel heeft om nog verder te groeien. Met een toenemende vraag vanuit zowel de industriële sector als beleggers, is zilver een investering die de moeite waard is om te overwegen.

Zilveren munten

Zilveren munten zijn een populaire keuze onder beleggers. Bekende zilveren bullion munten zoals de Canadian Maple Leaf, American Eagle en de Mexican Libertad bieden een goede investeringsmogelijkheid. Ze hebben een nominale waarde en worden wereldwijd erkend.

Zilveren baren: zekerheid per kilo

Een alternatief voor zilveren munten is het kopen van zilveren baren. Een kilo zilverbaar bestaat uit puur zilver (999/1000) en kan zonder problemen wereldwijd worden verhandeld. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor zakelijke investeerders.

Zilver investeren in economische turbulente tijden

In economisch turbulente tijden is zilver vaak een veilige haven voor beleggers. Het biedt bescherming tegen inflatie en heeft de neiging om goed te presteren als andere beleggingen in waarde dalen. Dit maakt zilver aantrekkelijk voor diegenen die hun vermogen willen beschermen.

Fysiek zilver kopen praktische overwegingen

Opslagopties en veiligheid

Bij het bezitten van fysiek zilver kunt u kiezen waar u het bewaart. Dit kan in een beveiligde kluis zijn, thuis of in een douane entrepot. Het kiezen van de juiste opslagoptie is essentieel voor de veiligheid van uw investering.

Terugverkoop en liquiditeit

Fysiek zilver is gemakkelijk te verhandelen en om te zetten in contant geld wanneer dat nodig is. Dit maakt het een liquide belegging.

Zilveren munten kopen?

Zilveren munten met nominale waarde

Een van de voordelen van zilveren munten is dat ze een nominale waarde hebben, wat betekent dat ze wettige betaalmiddelen zijn. Dit kan interessant zijn voor verzamelaars en beleggers.

Zilveren munten wegen vaak 1 troy ounce (31,103 gram) en worden wereldwijd erkend. Dit maakt ze gemakkelijk te verhandelen en waardevol voor beleggers.

Zilverbaren kopen?

Een andere manier om fysiek goud te kopen is in de vorm van zilverbaren. Bij Goudpensioen verkopen we zilverbaren.

Een kilo zilverbaar vertegenwoordigt een aanzienlijke hoeveelheid zilver en biedt beleggers zekerheid en waarde in bulk.

LBMA-Geaccrediteerde zilverbaren

De zilveren baren die op de markt zijn, worden geproduceerd door erkende edelmetaalbedrijven die geaccrediteerd zijn door de London Bullion Market Association (LBMA). Hierdoor zijn ze wereldwijd verhandelbaar en gemakkelijk te verkopen.

Fysiek goud kopen

Ook voor het kopen van goud in de vorm van munten of baren bent u bij Goudpensioen aan het juiste adres. Lees voor meer informatie over het fysiek goud kopen. Goudpensioen biedt een uitgebreide collectie van bekende gouden beleggingsmunten en -baren van gerenommeerde merken zoals Umicore, Perth Mint en Heraeus.

NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.