Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom fysiek zilver kopen?

Wilt u ook uw kapitaal veilig stellen?
Een deel van uw vermogen letterlijk in handen hebben? In deze financieel onzekere tijden, is het kopen van fysiek, tastbaar zilver een veilige manier om uw kapitaal te beschermen. Voor veel mensen is dit een geruststellende gedachte, want edelmetalen zullen zelfs in tijden van inflatie altijd hun waarde behouden. De experts van Goudpensioen.nl voorzien u graag van een gedegen persoonlijk advies bij het kopen van fysiek zilver in de vorm van zilveren munten of zilveren baren.

Zilver kopen, investeer nu in uw toekomst!
Zilver, in tegenstelling tot goud, vertegenwoordigt een belangrijke waarde binnen de industriële wereld. Investeerders zien zilver niet alleen als een monetair metaal maar zijn ook geïnteresseerd in de industriële mogelijkheden. Het mes snijdt dus aan twee kanten!

Door de schaarste op de wereldmarkt staat zilver momenteel enorm in de belangstelling en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het kopen van fysiek zilver. Het is dus zaak om snel te reageren om optimaal te kunnen profiteren van de opmars van dit populaire edelmetaal. Fysiek zilver is nu nog relatief voordelig te kopen, dus wie nu investeert, heeft een fantastisch edelmetaal in bezit.

Zilveren munten, een veilige keuze
Zilver kunt u kopen in zilveren baren en zilveren munten. Wereldwijd bekende zilveren munten zijn bijvoorbeeld: de Canadian Maple Leaf, de American Eagle en de Mexican Libertad. Deze zilveren munten wegen allemaal 1 troy ounce. Deze internationale maat voor zilveren munten komt overeen met 31,103 gram puur zilver. Deze zilveren munten zijn een wettig betaalmiddel en voor verzamelaars én beleggers interessant. Daarom is het kopen van zilveren munten een veilige keuze. Een ander voordeel van het kopen van series zilveren munten is dat deze makkelijk te verhandelen zijn en dat de verkoop hiervan onder de Marge Btw valt. Doordat zilveren munten met de marge-regeling worden verkocht is de BTW niet verrekenbaar voor bedrijven. Dit is wel bij zilverbaren mogelijk.

Zilveren baren, zekerheid per kilo
Een alternatief voor de aanschaf van zilveren munten is het kopen van zilveren baren. In Europa is dit een veel voorkomende manier om fysiek zilver aan te schaffen. De meest verkochte zilverbaar weegt één kilo en bestaat uit puur zilver (999/1000). U kunt deze kilo baren zelf beheren en bent dus niet afhankelijk van een bank en de bijkomende, vaak hoge opslagkosten. Vanzelfsprekend zijn de zilveren baren die wij leveren geproduceerd door erkende edelmetaalbedrijven die geaccrediteerd zijn door de LBMA en dus overal ter wereld zonder problemen verhandelbaar. Een kilo zilver baar is belast met 21% Btw. Deze baren zijn voor bedrijven gunstiger omdat de btw verrekend kan worden.

Wij kunnen ons voorstellen dat de keuze uit de diverse mogelijkheden van aanschaf van fysiek zilver ingewikkeld voor u kan zijn. Daarom staat Goudpensioen altijd voor u klaar met betrouwbare informatie. Zodat u verstandig en veilig investeert in uw financiële toekomst.

NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.