Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom fysiek zilver kopen?

Een deel van uw vermogen letterlijk in handen hebben? In deze financieel onzekere tijden is het kopen van fysiek, tastbaar zilver een eeuwenoude manier om uw kapitaal te beschermen. Voor veel mensen is dit een geruststellende gedachte, want edelmetalen weten zelfs in tijden van inflatie hun waarde te behouden.

 

Wilt u ook uw kapitaal veilig stellen?

De experts van Goudpensioen voorzien u graag van een gedegen persoonlijk informatie bij het kopen van fysiek zilver in de vorm van zilveren munten of zilveren baren. Bij zilveren munten kopen moet u opletten wat de zuiverheid is. Dit kunt u eenvoudig doen door af te lezen wat er op de munt is geslagen. Op de afbeelding hiernaast ziet u zilveren Maple Leaf munten. Dit is wereldwijd een bekende zilveren beleggingsmunt en wordt geproducteerd door The Royal Candian Mint. Door de hoge zuiverheid van 99,99% puur zilver behoort deze munt tot de meest verkochte munten bij Goudpensioen. De zilveren Kangoeroe munt en de zilveren American Eagle munt zijn twee andere munten die ook veel worden verkocht. Ook kunt u bij het kopen van fysiek zilveren munten het beste op letten of de munt wereldwijd bekend is. 

 

Zilver kopen, investeer nu in uw toekomst!

In tegenstelling tot goud, vertegenwoordigt zilver een belangrijke waarde binnen de industriële wereld. Investeerders zien zilver niet alleen als een monetair metaal maar zijn ook geïnteresseerd in de industriële mogelijkheden. Het mes snijdt dus aan twee kanten!

Door de schaarste op de wereldmarkt staat zilver momenteel enorm in de belangstelling en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het kopen van fysiek zilver. Het is dus zaak om snel te reageren om optimaal te kunnen profiteren van de opmars van dit populaire edelmetaal. Fysiek zilver is nu nog relatief voordelig te kopen, dus wie nu investeert, heeft een fantastisch edelmetaal in bezit.

 

Zilveren munten, een veilige keuze

Zilver kunt u kopen in zilveren baren en zilveren munten. Wereldwijd bekende zilveren munten zijn bijvoorbeeld: de Canadian Maple Leaf, de American Eagle en de Mexican Libertad. Deze zilveren munten wegen allemaal 1 troy ounce. Deze internationale maat voor zilveren munten komt overeen met 31,103 gram puur zilver. ook zijn deze zilveren munten een wettig betaalmiddel en voor verzamelaars én beleggers interessant. Daarom is het kopen van zilveren munten een populaire keuze. Een ander voordeel van het kopen van series zilveren munten is dat deze makkelijk te verhandelen zijn en dat de verkoop hiervan nog onder de Marge BTW valt. Doordat zilveren munten met de marge-regeling worden verkocht is de BTW niet verekenbaar voor bedrijven. Dit is wel bij zilverbaren mogelijk.

 

Zilveren baren, zekerheid per kilo fysiek zilver kopen

Een alternatief voor de aanschaf van zilveren munten is het kopen van zilveren baren. In Europa is dit een veel voorkomende manier om fysiek zilver aan te schaffen. De meest verkochte zilverbaar weegt één kilo en bestaat uit puur zilver (999/1000). U kunt deze kilo baren zelf beheren en bent dus niet afhankelijk van een bank en de bijkomende, vaak hoge opslagkosten. Vanzelfsprekend zijn de zilveren baren die wij leveren geproduceerd door erkende edelmetaalbedrijven die geaccrediteerd zijn door de London Bullion Market Association (LBMA) en dus overal ter wereld zonder problemen verhandelbaar. Een kilo zilver baar is belast met 21% BTW. Deze baren zijn voor bedrijfsmatige aankopen gunstiger omdat de BTW verrekend kan worden.

Wij kunnen ons voorstellen dat de keuze uit de diverse mogelijkheden van aanschaf van fysiek zilver ingewikkeld voor u kan zijn. Daarom staat Goudpensioen altijd voor u klaar met betrouwbare informatie. Zodat u verstandig en veilig investeert in uw financiële toekomst.

Hiernaast ziet u een afbeelding van twee keer een 100 gram zilveren combibar zilverbaar. Deze combibaren zijn gemaakt uit 99,9% puur zilver. De zilveren combibar is een zilverbaar welke u kunt afbreken in kleine stukjes zilver. Zo heeft u zoals op de afbeelding hiernaast in totaal 200 x 1 gram zilverbaartjes. Deze zilveren combibar is een veel verkocht product bij Goudpensioen.

 

Uw zilver weer inwisselen voor geld

Met het oog op de toekomst biedt fysiek zilver u altijd de mogelijkheid om het edelmetaal om te ruilen voor uitbetaling in geld. Het investeren in zilver is uiteraard een lange termijnplan want door de productiekosten en verkoopmarges van tastbaar zilver, loont het in de meeste gevallen niet om op zeer korte termijn uw zilver te verkopen. Winst maken op uw investering is afhankelijk van een stijging van de zilverkoers.

 

Is zilver kopen ook iets voor u?

Nu u al iets meer weet over dit edelmetaal, vraagt u zich misschien nog steeds wel af of fysiek zilver kopen ook voor u een optie is. Wellicht om dan beter de vraag te stellen: waarom zou u geen zilver kopen? In tegenstelling tot andere edelmetalen, blijft zilver voor een grote groep mensen vooralsnog toegankelijk door een aantrekkelijke zilver prijs per gram. Hoeveel u van uw vermogen u investeert, bepaalt u zelf. Daarnaast heeft u altijd direct toegang tot uw investering wanneer u uw zilver thuis bewaart.

 

Fysiek goud kopen

Ook voor goud kopen in munten of baren bent u bij Goudpensioen op het juiste adres. Lees voor meer informatie fysiek goud kopen. Goudpensioen biedt een ruime collectie bekende gouden belegginsmunten en -baren van de merken Umicore, Perth Mint en Heraeus.

 

NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.