Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom fysiek platina kopen?

Stelt u zich eens voor om een materiaal te bezitten dat bijna dertig keer zo zeldzaam als goud. Platina of platinum is een van de zeldzaamste materialen ter wereld. Dit edelmetaal met een van nature zeer lichtgrijze kleur staat naast palladium bekend als het duurzaamste en zuiverste edelmetaal die we kennen! Jaarlijks worden slechts enkele kubieke meters van dit materiaal gedolven. Platina kopen biedt u dus de gelegenheid om iets te bezitten dat nog vele malen zeldzamer is dan goud.

 

Fysiek platina is waardevol en exclusief!

Door de aanschaf van fysiek platina kunt u eenvoudig investeren in exclusief edelmetaal. Dit kan in de vorm van platinabaren of munten. Goudpensioen in Amsterdam verhandelt platina met een zuiverheid van minimaal 99,5 procent, afkomstig van LPPM geaccrediteerde fabrikanten. Dit betekent dat deze baren zonder nadere analyse overal ter wereld weer verhandeld kunnen worden. Platinabaren zijn belast met 21 procent BTW. Voor platina is de troy ounce de standaardmaat. Zelfs met zo’n bescheiden gewicht heeft u al een aanzienlijke waarde in handen! Of het nu platina munten of platinabaren zijn, u krijgt de platina fysiek in handen.

 

Koop nu fysiek platina

Platina heeft een lage prijs op momenten waarop de economie in een dal zit, zoals nu. Het is nu dan ook een fantastisch moment om fysiek platina te kopen. Wanneer de economie weer aantrekt, zal de vraag naar platina het aanbod ruimschoots overstijgen en dan heeft u een waardevolle edelmetaal in uw bezit! Analisten verwachten voor platina ook in de toekomst betere winstperspectieven dan voor goud. Platina kan op korte termijn hoge winst opleveren, maar is dus ook een veilige investering voor de toekomst.

 

Profiteer van platina

Platina is een edelmetaal met bijzondere kwaliteiten. De vraag naar platina vanuit de industriële wereld overstijgt momenteel zelfs de vraag naar goud! In de medische-, auto-, elektronica en sieradenindustrie is platina een hoofdrolspeler onder de edelmetalen. Deze enorme vraag naar platina zal de komende jaren alleen maar blijven stijgen, terwijl het aanbod minimaal is. Platina is enorm schaars en wordt maar in vijf landen gewonnen; maar liefst zo’n 70% van alle gedolven platina is afkomstig uit Zuid-Afrika. De winning van dit edelmetaal is een moeizaam en langdurig proces: tien ton erts levert namelijk maar één troy ounce (31,1 gram) platina op!

 

Platina kopen of platinum kopen

Vaak spreekt men van platinum kopen in plaats van platina kopen. Dit komt doordat platinum de Engelse vertaling is van platina. Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt. Waarschijnlijk komt dit door de "Platinum Label" die vaak aan prijzen of rangschikkingen wordt toegekend. Correct is dus de term platina kopen. In het Engels verwijst het woord ‘platina’ naar iets anders: namelijk een legering van platina met palladium, iridium enz.

 

Platina munten versus platina baren

Als investering, wordt fysiek platina, net als bijvoorbeeld fysiek goud en fysiek zilver, geslagen in de vorm van munten en baren. Het is belangrijk om te vermelden dat platina een moeilijk te bewerken edelmetaal is. Het produceren van munten en baren is dus arbeidsintensief en zorgt voor hogere productiekosten. Anders dan goud, is platina een stevig metaal en slijt nauwelijks. Daarnaast zal dit edelmetaal nooit verkleuren. Naast de zeldzaamheid, zijn dit natuurlijk allemaal gunstige eigenschappen wanneer het gaat om het slaan van munten en baren. Bent u inmiddels benieuwd naar de opties? Bekijk dan ons aanbod platina munten en platina baren.

 

Wie koopt fysiek platina?

Net als bij andere edelmetalen, wordt fysiek platina om verschillende redenen gekocht als investering. Door de exclusiviteit en het relatief klein aanbod van munten en baren, wordt platina vaak aangekocht als aanvulling op een bestaande edelmetaal portefeuille. Zo kunt u de genieten van de voordelen en toekomstige stijgingen van meerdere waardevolle metalen.

 

Nu platina kopen

Neemt u de verantwoordelijkheid voor uw financiële toekomst graag zelf ter hand? Spreekt het idee om dit exclusieve edelmetaal te bezitten u enorm aan? De experts van Goudpensioen te Amsterdam informeren u graag over platina kopen. Dit zijn de mogelijkheden die fysiek platina u persoonlijk biedt. Fysiek platina kopen is dé ideale manier om een unieke edelmetaal te bezitten!

 

Fysiek palladium kopen of andere edelmetalen aanschaffen

Ook voor palladium kopen in munten of baren bent u bij Goudpensioen op het juiste adres. Lees voor meer informatie fysiek palladium kopen. Goudpensioen heeft een ruime collectie bekende palladium beleggingsmunten en -baren. Wilt u liever zilver kopen zoals de zilveren Maple Leaf munt of zilveren Krugerrand munt of goud kopen zoals de gouden American Eagle munten of  Heraeus goudbaren. Voor fysiek zilver en goud biedt Goudpensioen een ruime keuze.

 

Hoe fysiek platina kopen

 

 


NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.