Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Kangoeroe 2013 gouden munt

Deze 1 troy ounce gouden Australische Kangoeroe munt is een van de weinige waarvan jaarlijks het ontwerp veranderd en is zowel bij beleggers als verzamelaars erg gewild.

Niet leverbaar

SKU
GMKA1T13

Nieuwe 2013 gouden Kangoeroe!
De 1 troy ounce Australische Kangoeroe munt is een Australische beleggingsmunten van 31.103 gram en 999.9 puur goud. In 1987 heette de 1 troy ounce Australische kangoeroe nog ‘Gold Nugget’. De afbeelding op de achterkant van de munt was de ‘Nugget’, de grootste goudklomp ooit gevonden in Australië. Deze goudklomp was tot 1989 het symbool voor deze munt totdat de kangoeroe voor het ontwerp werd gebruikt om duidelijker weer te geven dat het om een echt Australische munt gaat.

Nugget
Tot 2008 stond het woord ‘Nugget’ op de voorzijde van de munt, daarom worden de Australische Kangoeroe munten ook wel ‘Kangaroo-Nuggets’ genoemd. De 1 troy Ounce Australische Kangoeroe is een gouden beleggingsmunt die eigenlijk aan geen enkel collectie mag ontbreken! De 1 troy ounce kangoeroe munt is 1 ounce .9999 puur goud.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product wordt nieuw geleverd direct van de producent. U ontvangt het product in een muntcapsule.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantThe Perth Mint
HerkomstAustralië
MetaalGoud
Zuiverheid999
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2013
Nominale waardeAU$ 100,-
Diameter (mm)32,1
Dikte (mm)2,7
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Kangoeroe 2013 gouden munt