Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Zuid-Afrika Big Five - Olifant 2023 gouden munt

De 1 Oz Zuid-Afrika Big Five - Olifant 2023 gouden munt, vervaardigd door de South African Mint, is veel meer dan een financiële investering in goud kopen. Geslagen in 31,1 gram goud met een 999,9 zuiverheid. Het is een kunstwerk dat de majestueuze natuur van Afrika eert, een herinnering aan de kwetsbaarheid van deze schitterende dieren en een oproep tot actie voor hun behoud.

Op aanvraag

Op aanvraag

SKU
GMBFOL1T23

Als een schitterende toevoeging aan de befaamde Big Five-serie, presenteert de 1 Oz Zuid-Afrika Big Five - Olifant 2023 gouden munt een indrukwekkend eerbetoon aan de majestueuze Afrikaanse olifant. Geslagen door de gerenommeerde South African Mint, belichaamt deze gouden munt kopen niet alleen vakmanschap en traditie maar ook het adembenemende wonder van de Afrikaanse fauna.


South African Mint: waar traditie samensmelt met innovatie

Deze buitengewone munt is het resultaat van het vakmanschap van de South African Mint, een instituut met een erfgoed dat teruggaat tot 1892. Gelegen in Pretoria, Zuid-Afrika, heeft deze muntproducent niet alleen de tand des tijds doorstaan maar heeft ze ook een reputatie opgebouwd als een pionier in munttechnologie. Elke munt die deze smederij verlaat, draagt het stempel van zowel traditie als innovatie.


The Big Five Series: een eerbiedwaardige verkenning van de wilde natuur

De Big Five-serie van de South African Mint is een eerbetoon aan de meest iconische en indrukwekkende dieren die het Afrikaanse continent herbergt. De Big Five omvat de leeuw, de luipaard, de neushoorn, de buffel en natuurlijk, de olifant. Deze serie, gelanceerd om het bewustzijn over het behoud van deze majestueuze wezens te vergroten, viert de overvloedige biodiversiteit van Afrika.


Het betoverende ontwerp: een Afrikaanse Olifant in volle glorie

De voorkant van de 1 Oz Zuid-Afrika Big Five - Olifant 2023 gouden munt onthult een indrukwekkend vooraanzicht van een Afrikaanse olifant. Met gedetailleerde weergave van de majestueuze slagtanden en de kenmerkende oren, vangt deze zijde de kracht en gratie van dit iconische dier in al zijn glorie. Aan de achterzijde prijken twee halve olifanten, wat een uniek en artistiek element aan het ontwerp toevoegt.


De symboliek van de Big Five: majestueuze beschermers van de wildernis

De term "Big Five" is ontstaan uit de jachttraditie en verwijst naar de vijf grootste en meest uitdagende dieren om te voet te benaderen. Deze dieren - de leeuw, de luipaard, de neushoorn, de buffel en de olifant - worden niet alleen bewonderd vanwege hun grootte maar ook vanwege hun majestueuze aanwezigheid en de rol die ze spelen in het behoud van de wilde natuur.


De leeuw, koning van de savanne, belichaamt kracht en moed. Het luipaard, elegant en meesterlijk in camouflage, staat voor behendigheid en snelheid. De neushoorn, met zijn kolossale gestalte en beschermende hoorn, symboliseert kracht en vastberadenheid. De buffel, massief en statig, vertegenwoordigt standvastigheid en kracht. En tot slot, de olifant, een zachtmoedige reus en bewaarder van herinneringen, met indrukwekkende slagtanden en een intelligente uitstraling die wijsheid en behoud van de Afrikaanse wildernis belichaamt.


Een munt van puur goud: gewicht, zuiverheid en zeldzaamheid

De 1 Oz Zuid-Afrika Big Five - Olifant 2023 gouden munt weegt 1 troy ounce, wat overeenkomt met 31,1 gram. Met een indrukwekkende zuiverheid van 999,9 goud, straalt deze munt niet alleen in esthetische pracht maar belichaamt ze ook een intrinsieke waarde die de tand des tijds doorstaat. Met een nominale waarde van 50 rand is deze munt niet alleen een eerbetoon aan de natuurlijke rijkdom van Zuid-Afrika maar ook een waardevol verzamelobject.


* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantSouth African Mint
HerkomstZuid Afrika
MetaalGoud
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2023
Diameter (mm)32,6
Dikte (mm)2,5
VerpakkingPlastic
CertificaatNee
LevertijdOp aanvraag

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Zuid-Afrika Big Five - Olifant 2023 gouden munt