Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Kangoeroe 2018 zilveren munt

De 1 Oz Kangoeroe 2018 is afkomstig van een serie zilveren munten uitgegeven door The Perth Mint in Australië. De befaamde kangoeroe is hierdoor dus ook verkrijgbaar als een zilveren uitgave, geslagen in 999,9 zilver met een gewicht van 1 Troy Ounce (31,1 gram). Meer productgegevens treft u door te klikken op het tabje “Extra Informatie”.

In voorraad

In voorraad

SKU
ZMKAGA1T18
€ 41,84

De 1 Oz Kangoeroe 2018 zilveren munt is de derde munt van een serie zilveren munten van The Perth Mint in Australië. De munt van het bekende munthuis geeft een uniek podium aan de majestueuze kangoeroe: één van de grootste buideldieren die vandaag de dag nog op aarde rondloopt en voornamelijk in Australië leeft. De kangoeroe wordt ook wel het nationale symbool van Australië genoemd en om dit nationale symbool te eren, heeft The Perth Mint de 1 Oz Kangoeroe 2018 zilveren munt ontworpen.

De voorzijde en achterzijde van de 1 Oz Kangoeroe 2018 zilveren munt
De voorzijde van de 1 Oz Kangoeroe 2018 zilveren munt is uitgerust met een indrukwekkende afbeelding van een springende kangoeroe. Meestal geeft munthuis. The Perth Mint de dieren op hun zilveren munten een achtergrond met hun natuurlijke omgeving, maar bij de 1 Oz Kangoeroe 2018 zilveren munt is hier bewust niet voor gekozen. Door de achtergrond van de springende kangoeroe vrij eenvoudig te houden, valt de kangoeroe namelijk extra goed op. De achterzijde van de Kangoeroe 2018 zilveren munt is voorzien van een afbeelding van koningin Elizabeth II. Net zoals de afbeelding van de kangoeroe op de voorkant van de munt, is ook deze afbeelding in alle details uitgewerkt voor een realistisch ontwerp.

Algemene kenmerken van de 1 Oz Kangoeroe 2018 zilveren munt
De 1 Oz Kangoeroe 2018 zilveren munt heeft een diameter van 40,6 mm en een dikte van 2,8 mm. De munt is vervaardigd uit fijn zilver met een hoge zuiverheid van 999,9/1000 en is hierdoor van zeer hoge kwaliteit. De munt heeft een edelmetaal gewicht van 1 Troy Ounce. Een Troy Ounce betreft een gewichtsmaat die internationaal gebruikt wordt voor edelmetalen als zilver en in feite hetzelfde als een standaard gewicht van 31,1 gram.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
FabrikantThe Perth Mint
HerkomstAustralië
MetaalZilver
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2018
Nominale waardeAU$ 1,-
Diameter (mm)40,6
Dikte (mm)2,8
VerpakkingMunthoes, per 25 in tube, per 250 in monsterbox
CertificaatNee
LevertijdIn voorraad

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Kangoeroe 2018 zilveren munt