Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1/10 Oz American Eagle gouden munt

1/10 troy ounce gouden American Eagle munt met een zuiverheid van 916,7/1000 en een gewicht van 3,11 gram goud. Door het symbolisch design wordt de American Eagle ook wel de mooiste gouden munt van Amerika genoemd.

Niet leverbaar

SKU
GMAMEA1/10T
Producent
  • United States Mint

De gouden American Eagle werd in 1968 door de Amerikaanse regering geïntroduceerd. Een bijzonder kenmerk van deze munt is dat alle American Eagles munten moeten worden gemaakt van goud wat uitsluitend in de Verenigde Staten is gedolven. Het gewicht en goudgehalte van alle gouden Eagle munten wordt door de staat garandeert. Elke Eagle munt heeft een gehalte van 9167/10000e goud, 533/10000e koper en 300/10000e zilver. Dit is ook uit te drukken als een goudgehalte van 22-karaat. American Eagles niet de zuiverste Amerikaanse gouden munten op de markt: de American Buffalo heeft namelijk de puurste gehalte van 24-karaat goud.

Kenmerken van de 1/10 oz gouden American Eagle
De gouden Eagle munten zijn een wettige betaalmiddel in Amerika en kennen dus een nominale waarde, maar vanzelfsprekend worden deze gouden munten nooit in het dagelijks betaalverkeer gebruikt; de goudwaarde is natuurlijk veel hoger dan de nominale waarde van de munten. Op de voorkant van de Gouden American Eagle staat Amerika’s trots “Lady Liberty” met in haar rechterhand een fakkel, het symbool van vrijheid. In haar linkerhand heeft ze een olijftak, het symbool van vrede. Op de achterkant van de gouden munt is de Amerikaanse zeearend afgebeeld. Dit design geldt ook voor de 1/10 American Eagle in goud.

1/10 oz American Eagle kopen
De 1/10 Troy Ounce American Eagle is een kleinere uitvoering van de standaard Troy Ounce editie. Deze munt heeft een gewicht van 3,11 gram en een diameter van 16,5 millimeter. Kleine gouden munten bieden flexibiliteit en diversiteit aan uw collectie. Bestel uw American Eagle eenvoudig en secuur in onze webshop of kom langs in onze winkel voor een persoonlijk advies. Levering is mogelijk per verzekerde post of u kunt uw order zelf komen ophalen. Zie ook het tabje “Extra Informatie” voor details over onder andere de levertijd van dit product.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantThe United States Mint
HerkomstVerenigde Staten
MetaalGoud
Zuiverheid916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal3,11 gram | 1/10 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
JaarDiverse
Nominale waardeUS$ 5,-
Diameter (mm)16,5
Dikte (mm)1,2
VerpakkingMunthoes, per 50 in tube, per 5000 in monsterbox
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/10 Oz American Eagle gouden munt