Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Kilo Zilveren vijftig gulden Mix (92,5%)

Een mix van zilveren Nederlandse Vijftigjes uit verschillende jaartallen en met een gehalte van 92,5% zilver. U koopt gecirculeerde munten met een brutogewicht van 1 kilo.

Niet leverbaar

SKU
ZMNLGU1K925
€ 847,26

Zilveren vijftig gulden munten werden in Nederland uitgegeven voor speciale gelegenheden. Deze munten hebben een zeer hoge zilvergehalte van 92,5 %. De munten wegen 25 gram per stuk waarvan 23,125 gram uit zilver bestaat.

De zilveren Vijftig Gulden mix
De mix bestaat uit willekeurige zilveren Vijftig Gulden munten die geslagen zijn tussen 1982 en 1998. U ontvangt munten met een totaalgewicht van 1 kilo en een nettogewicht van 925 gram zuiver zilver. Houdt er rekening mee dat deze munten in circulatie zijn geweest en dus duidelijke sporen van gebruik en vuil bevatten. Dit heeft echter geen invloed op de waarde van de munten. De samenstelling van de mix wordt bepaald door onze voorraad. Het is daarom niet mogelijk om een mix van specifieke jaren samen te stellen.

Geschiedenis van de zilveren Vijftig Gulden munt
In totaal zijn er negen verschillende versies van zilveren Vijftigjes in omloop geweest. De munten zijn uitgegeven ter gelegenheid van momenten van nationale betekenis, zoals de 25e trouwdag van Koningin Beatrix en Prins Claus. Alhoewel de Vijftig Gulden munt wettig betaalmiddel bleef tot 2002, hebben veel Nederlanders deze zilveren munten verzameld in plaats van uitgegeven. De zilveren vijftigje is een stukje Nederlandse geschiedenis en een aantrekkelijke investering in zilver.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product is in circulatie geweest en bevat sporen van gebruik.
** Het aangegeven gewicht van 1 kilo heeft uitsluitend betrekking op het totale gewicht van het aangeboden product. Het edelmetaalgewicht is 925 gram.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).Extra informatie
BTWMarge tarief
FabrikantKoninklijke Nederlandse
HerkomstNederland
MetaalZilver
Zuiverheid925
Gewicht van edelmetaal925 gram
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Nominale waardediverse
VerpakkingGeen
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Kilo Zilveren vijftig gulden Mix (92,5%)