Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Kilo Zilveren tien gulden Mix (80%)

Een mix van zilveren Nederlandse Tientjes met een brutogewicht van 1 kilo en een zuiverheid van 80% zilver. Een willekeurige selectie van munten geslagen tussen 1995 en 1999.

Niet leverbaar

SKU
ZMNLGU1K80
€ 865,94

De zilveren Tien Gulden mix biedt een mogelijkheid om een stukje Nederlandse geschiedenis eigen te maken. In deze mix treft u een verzameling Nederlandse Tien Gulden munten die geslagen zijn met een hoge zuiverheid van 80% zilver.

De zilveren Tientje mix
Deze mix bestaat uit een willekeurige selectie van zilveren Tien Gulden munten uit de jaren 1995-1999 met op de voorzijde het portret van Koningin Beatrix. De achterzijde van deze munten zijn versierd met afbeeldingen van bekende mensen en thema’s uit de Nederlandse geschiedenis, waaronder Hugo de Groot, Jan Steen en een munt met een millenniumthema. U ontvangt munten met een totaalgewicht van 1 kilo en een nettogewicht van 800 gram zuiver zilver. Houdt er rekening mee dat al deze munten in circulatie zijn geweest en dus duidelijke sporen van gebruik en vuil bevatten. Dit heeft verder geen invloed op de waarde van de munten. De mix wordt bepaald door onze voorraad. Het is daarom niet mogelijk om een mix van specifieke jaren samen te stellen.

Geschiedenis van de Nederlandse zilveren Tientje
In tegenstelling tot de zilveren Tientjes uit eerdere jaren die een zuiverheid van 72% zilver hadden, werden Nederlandse zilveren tientjes uit de periode 1995-1999 geslagen met een zuiverheid van 80% zilver. In deze periode zijn er vijf verschillende versies van de Zilveren Tientje uitgebracht. De Zilveren Tientje wordt vaak beschouwd als een herdenkingsmunt, maar is tot het einde van de Gulden tijdperk ook nog altijd een wettig betaalmiddel geweest.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product is in circulatie geweest en bevat sporen van gebruik.
** Het aangegeven gewicht van 1 kilo heeft uitsluitend betrekking op het totale gewicht van het aangeboden product. Het edelmetaalgewicht is 800 gram.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTWMarge tarief
FabrikantKoninklijke Nederlandse
HerkomstNederland
MetaalZilver
Zuiverheid800
Gewicht van edelmetaal800 gram
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Nominale waardediverse
VerpakkingGeen
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Kilo Zilveren tien gulden Mix (80%)