Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Lunar Series II Tijger 2010 zilveren munt

De 1 oz Lunar Tijger zilveren munt is geproduceerd in het jaar 2010 en staat volgens Chinese astrologie volledig in het teken van de tijger. Zilver Lunar munten zijn inmiddels wereldberoemd en geliefd onder zowel verzamelaars als beleggers in zuiver zilver.

In voorraad

In voorraad

SKU
ZMLUN1T10
€ 102,89
Producent
  • The Perth Mint

Als het gaat over het uitbrengen van munten van een uitstekende kwaliteit voor verzamelaars, dan zal bij de kenner gelijk de naam van de Perth Mint in Australië in gedachte komen - producent van de 1 Oz Lunar Tijger 2010 zilveren munt. Perth Mint is in 1899 opgericht als onderdeel van de Britse Royal Mint. Vanaf 1987 is het de Mint bij wet toegestaan behalve geldstukken ook munten te slaan voor verzamelaars en investeerders. In 1999 zijn de eerste zilveren munten in de Lunar Series II op de markt gekomen. Deze serie munten is geïnspireerd op de tekens van Chinese maankalender. De maankalender kent een twaalfjarige cyclus, waarbij ieder jaar wordt gekenmerkt door een dier. Op de eerste munt van de serie staat het konijn afgebeeld.

Kenmerken van de zilveren 1 Oz Lunar Tijger 2010
2010 was het Chinese jaar van de tijger en in dit jaar is men begonnen met het slaan van de 1 Oz Lunar Tijger 2010. Aan de mensen die onder het teken van de tijger zijn geboren worden eigenschappen als onder andere onverschrokkenheid, energiek en leiderschap toegekend. De zilveren munten uit deze serie zijn in een beperkte oplage verkrijgbaar, waardoor ze voor verzamelaars zeer interessant zijn.

De zilveren 1 Oz Lunar Tijger 2010 munt kope
Zoals gezegd, de Perth Mint staat wereldwijd bekend om de hoge kwaliteit van de edelmetaalproducten die er geproduceerd worden. Alle zilveren munten uit de Lunar Series II wegen 1 troy ounce (31,1 gram) en hebben een zuiverheid van 999/1000 zilver. De munten zijn daarom niet enkel zeer gewild bij verzamelaars, maar ook investeerders zien de munten als een prima en solide investering in edelmetaal. Bestel deze munt in onze webshop of kom langs in onze winkel.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTWMarge tarief
FabrikantThe Perth Mint
HerkomstAustralië
MetaalZilver
Zuiverheid999
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2010
Oplage300.000
Nominale waardeAU$ 1,-
Diameter (mm)45,1
Dikte (mm)2,6
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
LevertijdIn voorraad

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Lunar Series II Tijger 2010 zilveren munt