Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Kilo Lunar Series II Tijger 2010 zilveren munt

De 1 Kilo Lunar Tijger zilveren munt is geproduceerd in het jaar 2010 en staat volgens Chinese astrologie volledig in het teken van de tijger. Zilver Lunar munten zijn inmiddels wereldberoemd en geliefd onder zowel verzamelaars als beleggers in zuiver zilver.

5 - 15 werkdagen levertijd

5 - 15 werkdagen levertijd

SKU
ZMLUN1K10
€ 1.285,87
Producent
  • The Perth Mint

Als het gaat over het uitbrengen van munten van een uitstekende kwaliteit voor verzamelaars, dan zal bij de kenner gelijk de naam van de Perth Mint in Australië in gedachte komen - producent van de 1 Kilo Lunar Tijger 2010 zilveren munt. Perth Mint is in 1899 opgericht als onderdeel van de Britse Royal Mint. Vanaf 1987 is het de Mint bij wet toegestaan behalve geldstukken ook munten te slaan voor verzamelaars en investeerders. In 1999 zijn de eerste zilveren munten in de Lunar Series II op de markt gekomen. Deze serie munten is geïnspireerd op de tekens van Chinese maankalender. De maankalender kent een twaalfjarige cyclus, waarbij ieder jaar wordt gekenmerkt door een dier. Op de eerste munt van de serie staat het konijn afgebeeld.

Kenmerken van de zilveren 1 Kilo Lunar Tijger 2010
2010 was het Chinese jaar van de tijger en in dit jaar is men begonnen met het slaan van de 1 Kilo Lunar Tijger 2010. Aan de mensen die onder het teken van de tijger zijn geboren worden eigenschappen als onder andere onverschrokkenheid, energiek en leiderschap toegekend. De zilveren munten uit deze serie zijn in een beperkte oplage verkrijgbaar, waardoor ze voor verzamelaars zeer interessant zijn.

Investeren in de zilveren 1 Kilo Lunar Tijger 2010
Zoals gezegd, de Perth Mint staat wereldwijd bekend om de hoge kwaliteit van de edelmetaalproducten die er geproduceerd worden. Alle zilveren munten uit de Lunar Series II wegen 1 Kilo (1000 gram) en hebben een zuiverheid van 999/1000 zilver. De munten zijn daarom niet enkel zeer gewild bij verzamelaars, maar ook investeerders zien de munten als een prima en solide investering in edelmetaal. Bestel deze munt in onze webshop of kom langs in onze winkel.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken. Dit product wordt nieuw geleverd direct van de producent. U ontvangt het product in een originele muntcapsule.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTWMarge tarief
FabrikantThe Perth Mint
HerkomstAustralië
MetaalZilver
Zuiverheid999
Gewicht van edelmetaal1 kilogram
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2010
Nominale waardeAU$ 30,-
Diameter (mm)100,6
Dikte (mm)14,6
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
Levertijd5 - 15 werkdagen levertijd

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Kilo Lunar Series II Tijger 2010 zilveren munt