Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden Dukaat

De Nederlandse Gouden Dukaat. Deze munt weegt 3,494 gram en is gemaakt van 23,6 karaat goud. Bestel makkelijk en eenvoudig door dit product toe te voegen aan uw winkelwagen. U koopt een gecirculeerde munt uit een willekeurig jaartal. Gegevens met betrekking tot beschikbaarheid en levertijd treft u door te klikken op het kopje “Extra Informatie”.

Op aanvraag

Op aanvraag

SKU
GMGDEN
€ 270,22

De Nederlandse Gouden Dukaat is een munt met een rijke Nederlandse geschiedenis. Deze munt behoort tot de favoriete Vaderlandse verzamel- en beleggingsmunten onder de Nederlanders. De Dukaat heeft een gewicht van 3,494 gram en is gemunt in goud met een gehalte van 983/1000 (23,6 karaat).

Oorsprong van de Gouden Dukaat
In Nederland werd de Gouden Dukaat vanaf 1586 geslagen door de verschillende provincies. De voorzijde van de munt was altijd versierd met een afbeelding van een ridder terwijl de keerzijde een tekst bevatte. Deze oorspronkelijke Dukaten bleven tot 1808 in productie. Na deze periode bleef de Gouden Dukaat als handelsmunt dienen en werd deze gouden munt centraal geslagen door Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Sinds 1982 worden Dukaten verhandeld als beleggings- en verzamelmunt.

De Nederlandse Gouden Dukaat kopen
Deze munt koopt u als een gecirculeerde munt uit een willekeurig jaartal. Doordat deze Nederlandse munt in circulatie is geweest, kan het voorkomen dat de Gouden Dukaat gebruikssporen bevat. Het kiezen van een specifieke jaartal is helaas niet mogelijk. Plaats uw bestelling eenvoudig en snel in onze webshop of bezoek onze winkel in Amsterdam voor een persoonlijk advies.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product is gecirculeerd geweest en kan krassen en deuken bevatten.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantKoninklijke Nederlandse
HerkomstNederland
MetaalGoud
Zuiverheid983
Gewicht van edelmetaal3,43 gram
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Diameter (mm)21
Dikte (mm)0,7
VerpakkingMunthoes
CertificaatNee
LevertijdOp aanvraag

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Dukaat