Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden Tientje (diverse jaren)

Het Nederlandse Gouden Tientje. Welke Nederlander kent hem niet. Deze munt is jarenlang de verzamelmunt / beleggingsmunt geweest voor velen Nederlanders. Deze munt weegt 6,7 gram en is 21 karaat.

Op aanvraag

Op aanvraag

SKU
GMGT10G
€ 472,54

‘Ons’ Gouden Tientje mag natuurlijk in geen enkele muntencollectie ontbreken. Het Gouden tientje is bekend bij jong en oud. In Nederland werd in 1875 de Gouden standaard ingevoerd en het Gouden tientje was tot 1933 (het jaar waarin Nederland de goudstandaard werd afgeschaft) de officiële Nederlandse basis gouden munt (standpenning). Het Gouden Tientje van koning Willem III was de eerste standpenning. Vanaf 1815 tot en met 1933 waren de Gouden Tientjes officiële Nederlandse munten. Het laatste gouden tientje werd in 1933 geslagen.

Zeldzame gouden tientje

Het meest zeldzame gouden tientje voor verzamelaars is het gouden tientje uit 1892. In dat jaar zijn maar 61 tientjes geslagen, helaas zijn deze bijna niet meer te vinden. In 1936 werd de papieren standaard ingevoerd en was er geen noodzaak meer om Gouden Tientjes te produceren. Vanaf die tijd is het Gouden Tientje ook geen officieel betaalmiddel meer.

Het is niet mogelijk om een specifieke jaartal te krijgen.

Gouden tientje kopen

Of u nu een gouden tientje wilt kopen of andere goudproducten. Voor goud kopen bent u bij Goudpensioen op het juiste adres. Een uitgebreide assortiment van munten en baren kunt u terugvinden in onze online winkel.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product is gecirculeerd geweest en kan krassen en deuken bevatten.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantKoninklijke Nederlandse
HerkomstNederland
MetaalGoud
Zuiverheid900 / 21 karaat
Gewicht van edelmetaal6,048 gram
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Nominale waardeNLG 10,-
Diameter (mm)22,5
Dikte (mm)1,3
VerpakkingMunthoes
CertificaatNee
LevertijdOp aanvraag

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Tientje (diverse jaren)