Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Dubbele gouden Dukaat

De Nederlandse Dubbele Gouden Dukaat. Deze munt weegt precies het dubbele (6,988 gram) van de standaard Gouden Dukaat en wordt eveneens gemunt in 23,6 karaat goud. Bestel makkelijk en snel door dit product toe te voegen aan uw winkelwagen. U koopt een gecirculeerde munt uit een willekeurig jaartal. Gegevens met betrekking tot beschikbaarheid en levertijd treft u door te klikken op het kopje “Extra Informatie”.

Op aanvraag

Op aanvraag

SKU
GMGDDU
€ 514,85

De Dubbele Dukaat is een Nederlandse munt en stamt af van de enkele Gouden Dukaat. Deze munten worden tegenwoordig uitsluitend verhandeld om hun goudwaarde of als verzamelmunten. De Dubbele Dukaat wordt in Nederland gemunt in een gewicht van 6,988 gram en bevat goud met een zuiverheid van 983/1000 (23,6 karaat). 

Kenmerken van de Dubbele Dukaat
De Dubbele Dukaat verschilt weinig van de Gouden Dukaat, behalve in gewicht. Zoals de naam doet vermoeden, bevat de Dubbele Dukaat twee keer zoveel goud als de standaard uitvoering. Het ontwerp bevat dezelfde afbeelding van een ridder met in zijn linker hand vijftal pijltjes en in zijn rechterhand een zwaard. De keerzijde bevat het opschrift: MO.AUR.REG.BELGII AD LEGEM IMPERII (gouden munt van het Koninkrijk der Nederlanden volgens de wet van het Keizerrijk).

Bestel de Dubbele Dukaat gouden munt
Dubbele Dukaten zijn uitgegeven in een wisselende oplage. Zo zijn er sommige jaren die zeer gewild zijn door verzamelaars en dus een hogere waarde kennen. U koopt hier een Dubbele Dukaat uit een willekeurig jaar. Doordat deze Nederlandse munt in circulatie is geweest, kan het voorkomen dat de munt gebruikssporen bevat. Het kiezen van een specifieke jaartal is helaas niet mogelijk.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product is gecirculeerd geweest en kan krassen en deuken bevatten.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantKoninklijke Nederlandse
HerkomstNederland
MetaalGoud
Zuiverheid983
Gewicht van edelmetaal6,86 gram
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Diameter (mm)26
Dikte (mm)0,9
VerpakkingMunthoes
CertificaatNee
LevertijdOp aanvraag

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dubbele gouden Dukaat