Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Mexican Libertad gouden munt (diverse jaren)

Hoewel de Mexican gouden Libertad nog een vrij ‘jonge’ munt is, is het wel een van de best verkochte. De gouden Mexican Libertad wordt geslagen door de Mexican Mint

Niet leverbaar

SKU
GMMELI1TDV

De 1 troy ounce Mexican Libertad is uitgebracht door de Mexican Mint "Casa de Moneda de Mexico"  in 1981. De Mexican Libertad was na de Zuid-Afrikaanse Krugerrand en de Canadese Maple Leaf, de derde  gouden beleggingsmunt die op de wereldmarkt  kwam. In tegenstelling tot de meeste geslagen munten uit andere landen staat er geen nominale waarde op de Mexicaanse Libertad.  Tussen 1981/1989 werd de munt  in drie verschillende gewichten uitgebracht: 1 ounce, 1/2 ounce, en 1/4 ounce.

Zuiverheid
Tegenwoordig wordt de 1 troy ounce Mexican Libertad geslagen in 99,9% puur goud. Oudere gouden Mexican Libertad muntstukken hebben een zuiverheid van 90% goud en 10%  zilver. Het totale gewicht van deze een legering ounce munten zijn 34,5 gram. Tussen 1989 en 1991 werd de productie van de Libertad gestaakt. In 1991 voegde de Mexican Mint twee nieuwe munt gewichten van 1/10 ounce en een 1/20 ounce  toe. Vandaag de dag wordt de gouden munt geslagen in vijf verschillende gewichten.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantCasa de Moneda de México
HerkomstMexico
MetaalGoud
Zuiverheid999
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Diameter (mm)37
Dikte (mm)1,7
VerpakkingMunthoes
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Mexican Libertad gouden munt (diverse jaren)