Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1/10 Oz Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)

De 1/10 Troy Oz Andorra Eagle is een gouden munt met de puurste zuiverheid van 999,9/1000. Deze munt is uitgegeven met het ontwerp van een adelaar en het wapenschild van Andorra. De munt bevat 3,11 gram goud.

Niet leverbaar

SKU
GMANEA1/10T

De 1/10 Troy ounce Andorra Eagle is een uitgave van de Bavarian Mint in samenwerking met het vorstendom Andorra. De allereerste Andorra Eagle munt verscheen in 2009 en werd uitgegeven in de maat 1 Troy ounce. Daarnaast is werd de Andorra Eagle gemunt in het gewicht van precies 1 gram. Hiermee was deze munt de eerste gouden munt die geproduceerd werd in deze maat. De 1/10 Troy ounce versie weegt ongeveer 3,11 gram en een diameter 16,5 millimeter en een dikte van slechts 0,6 millimeter. De Andorra Eagle wordt met de grootste zorg gemunt en heeft de puurste zuiverheid van 999,9/1000 goud.

Andorra Eagle ontwerp
Deze gouden munt dankt zijn naam aan de afbeelding van de adelaar die op de voorzijde van de munt is gedrukt. De vogel wordt afgebeeld met gespreide vleugels en neemt plaats op een rots. Hieronder is de nominale waarde van de munt uitgedrukt in Diner. De Diner wordt beschouwd als een pseudovaluta omdat deze een kunstmatig munteenheid is. Het land Andorra heeft nooit een eigen valuta gekend en gebruikte voor de invoering van de Euro de Franse Frank en de Spaanse Peseta als betaalmiddel. Op de achterzijde van de Andorra Eagle wordt het wapenschild van het vorstendom weergegeven.

Gouden Eagle bestellen
De Andorra Eagle gouden munten worden allemaal nieuw geleverd rechtstreeks van de smelter. Deze serie gouden munten is verkrijgbaar in een aantal maten al vanaf de 1 gram Andorra. U kunt heel eenvoudig en secuur uw bestelling bij ons plaatsen. Dit kan in onze webshop, waarmee u met iDeal of via uw internetbankieren kunt afrekenen. Daarnaast kunt u ook uw order doorgeven in onze winkel. Ongeacht op welke wijze u bestelt, kunnen wij uw order per verzekerde post naar u toesturen of kunt u deze in onze winkel afhalen.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

 

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantDiverse
HerkomstAndorra
MetaalGoud
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal3,11 gram | 1/10 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
JaarDiverse
Nominale waarde10,- Diners
Diameter (mm)16,5
Dikte (mm)0,6
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/10 Oz Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)