Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Sovereign gouden munt (diverse jaren)

De gouden Souvereign (of Sovereign) was in circulatie van 1817 tot het begin van de eerste Wereld oorlog in 1914. De Souvereign weegt 7,98 gram en bevat 91,67% zuiver goud. De Soevereign wordt ook wel het gouden Britse pond of de British Gold Sovereign genoemd.

Op aanvraag

Op aanvraag

SKU
GMSO7.3
€ 458,42

De Sovereign is in productie bij de Royal Mint van Engeland. De Sovereign is genoemd naar de ‘English Gold Sovereign’, die voor het laatste geslagen werd in 1604. In 1817 begon men weer met het slaan van deze munten. Deze gouden munten hebben een waarde van 1 Britse Pond.

De Sovereign en de gouden standaard
Tot de 1e wereldoorlog, toen Groot-Brittannië van de Gouden Standaard afstapte, werden de Souvereigns in grote hoeveelheden geproduceerd. Vanaf de 1e Wereldoorlog tot 1932, werden de Souvereigns geproduceerd in Melbourne , Sydney , Perth , Bombay , Ottawa , en Pretoria. Tussen 1914 en 1957 zijn er geen Sovereigns geproduceerd, alleen in 1925 werden er enkele Sovereigns in Londen geslagen; een poging van Churchill om weer toe te treden tot de Gouden Standaard. In 2009 heeft de Royal Mint een nieuwe munt bij de gouden Souvereign serie geïntroduceerd: de 1/4 Souvereign.

Jaartal Souvereign
Let op de datum van de gouden Sovereign! De voorzijde van de Britse Sovereign gouden munt toont het portret van de regerende Britse monarch op het moment van uitgifte . De moderne munten tonen het portret van de vorsten George III van Elizabeth II. De achterzijde van de moderne versie van de munt geslagen onder George III toont "Saint George die de draak verslaat", ontworpen door de Italiaanse kunstenaar en graveur Benedetto Pistrucci. De datum aan de onderkant van de gouden Sovereign is NIET de datum van uitgifte, maar de datum waarop de matrijs werd gemaakt.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product is gecirculeerd geweest en kan krassen en deuken bevatten.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantThe Royal Mint
HerkomstVerenigd Koninkrijk
MetaalGoud
Zuiverheid916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal7,32 gram
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Nominale waardeGBP 1,-
Diameter (mm)22
Dikte (mm)1,4
VerpakkingMunthoes
CertificaatNee
LevertijdOp aanvraag

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sovereign gouden munt (diverse jaren)