Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Ten Dollar Liberty Head gouden munt (1838 - 1907)

U koopt hier een gouden Ten Dollar Liberty Head geslagen in 1838 – 1907. Een Amerikaanse munt van goud met een gewicht van 15,05 gram en een zuiverheid van 900/1000. Meer details treft u door te klikken op het tabje “Extra Informatie”.

Niet leverbaar

SKU
GMALH1866-1907

Verzamelt u gouden munten en bent u altijd op zoek naar een unieke verrijking voor uw verzameling? Lees dan op deze pagina meer over de Ten Dollar Liberty Head gouden munt (1838 - 1907), een unieke gouden munt van munthuis United States Mint. Het eerste ontwerp van de munt werd al gemaakt in het jaar 1838, wat deze gouden munt een grote historische waarde geeft.

De voorzijde van de Ten Dollar Liberty Head gouden munt (1838 - 1907)
De Ten Dollar Liberty Head gouden munt (1838 - 1907) heeft, net zoals andere munten van munthuis United States Mint, zowel een ontwerp aan de voorzijde van de munt als aan de achterzijde. Bekijkt u de voorzijde van de goud munt, dan ziet u een gedetailleerde afbeelding van het gezicht van het Vrijheidsbeeld, in Amerika ook wel The Statue of Liberty genoemd. Onder het gezicht van het Vrijheidsbeeld staat het jaartal van de munt.

De achterzijde van de Ten Dollar Liberty Head gouden munt (1838 - 1907)
Draait u deze Amerikaanse munt om, dan ziet u aan de achterzijde van de gouden munt een afbeelding van het nationaal symbool van Amerika: de adelaar. De afbeelding van deze adelaar wordt verrijkt met teksten als ‘United States of America, Ten D.’ en ‘In God We Trust’. Zo heeft de Ten Dollar Liberty Head gouden munt (1838 - 1907) een volledig Amerikaans ontwerp, waarbij zowel het belangrijke Vrijheidsbeeld als het nationaal symbool van het land een prominente plaats hebben gekregen.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantThe United States Mint
HerkomstVerenigde Staten
MetaalGoud
Zuiverheid900 / 21 karaat
Gewicht van edelmetaal15,05 gram
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Nominale waardeUS$ 10,-
Diameter (mm)27,1
Dikte (mm)2,5
VerpakkingMunthoes
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ten Dollar Liberty Head gouden munt (1838 - 1907)