Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1/20 Oz Maple Leaf gouden munt (2022-2024)

De gouden Maple Leaf is sinds 1979 op de wereldmarkt. De gouden Maple Leaf is door de LBMA geaccrediteerd. De Maple Leaf is 999.9/1000 puur goud!

Niet leverbaar

SKU
GMMALE1/20T
Producent
  • Royal Canadian Mint

Met deze 1/20 Oz Maple Leaf muntenkunt u op een voordelige wijze beginnen aan een gouden beleggingsportefeuille. De gouden Canadian Maple Leaf  heeft een goudgehalte van 99,99% (24 karaat) en is de meest pure beleggingsmunt ter wereld. Maple Leaf munten worden geproduceerd door de Royal Canadian Mint. De Maple Leafs zagen het levenslicht in 1979, een van de wildste jaren uit de 20e eeuw op de goudmarkt. Tot dan toe was alleen de Zuid-Afrikaanse Krugerrand als beleggingsmunt verkrijgbaar.

Puur goud
De 1/20 Maple Leaf gouden munten staan elk garant voor 1,5551 gram puur goud (24 karaat). Canada is tweetalig, vandaar dat de gouden munt is gelabeld in het Engels en Frans, "Fine Silver / Argent Pur". De voorzijde toont het blad van de Canadese Esdoorn, het overbekende staatssymbool van Canada. Op de achterkant staat een portret van Koningin Elizabeth II.

Maple Leaf gouden munt kopen uit diverse jaren
De afgebeelde munt dient slechts als voorbeeld. U ontvangt een gouden Maple Leaf munt uit een willekeurig jaartal. Het is niet mogelijk om een specifiek jaartal te kiezen. Let op dat alle gouden Maple Leaf munten die voor het jaar 2015 zijn uitgebracht zonder ribbel-ontwerp zijn geslagen. Meer productspecificaties treft u door te klikken op het tabje “Extra Informatie”.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantRoyal Canadian Mint
HerkomstCanada
MetaalGoud
Zuiverheid999 of 999,9
Gewicht van edelmetaal1,55 gram | 1/20 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
JaarDiverse
Nominale waardeCA$ 1,-
Diameter (mm)14,1
Dikte (mm)0,9
VerpakkingMunthoes
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/20 Oz Maple Leaf gouden munt (2022-2024)