Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waar bewaar ik mijn goud? 3 tips om uw edelmetaal thuis te bewaren

Het kopen van fysieke edelmetalen brengt een praktisch probleem met zich mee: Waar bewaar ik mijn goud en zilver?

Wie zijn of haar edelmetaal in eigen beheer wil behouden, kiest in de meeste gevallen voor het bewaren van deze waardevolle aankopen binnenshuis. Dit is uiteraard niet geheel zonder risico. Zo is het altijd verstandig om rekening te houden met mogelijke inbrekers. Ook wilt u niet dat uw bezoek of zelfs uw kleine kinderen op uw goud- of zilvervoorraadje stuiten. Op het web houden veel goudkopers zich met dit onderwerp bezig en hebben zij uiteenlopende ideeën over het discreet opbergen van fysieke edelmetalen. Wij hebben een drietal tips voor u verzameld om u veilig op weg te helpen.

 

1. Goud bewaren in de kluis

Een voor de hand liggende oplossing is om uw waardevolle spullen in een daarvoor bestemde kluis op te bergen. Maar of dit nou de meest verstandige keuze is? Daar zijn de meningen over verdeeld. Het bewaren van uw goud en zilver in een kluis brengt echter twee zorgen met zich mee: ten eerste is een zichtbare kluis in huis een uithangbord dat u iets waardevols in uw bezit heeft. Zo zal het bij een inbraak ook voor de daders duidelijk zijn dat er wat te halen valt. Een tweede zorg is of uw kluis wel veilig genoeg is. Kluizen voor particulier gebruik zijn vaak brandveilig, maar voor de inbreker geen enkele belemmering. Wanneer u voor een kluis kiest, is het aan te raden om een zo zwaar mogelijk model te kiezen, het liefst met een verankersysteem zodat deze niet verplaatst kan worden. Houd er echter rekening mee dat deze kluizen niet bepaald goedkoop zijn (soms wel tienduizenden euro’s!). Een andere optie is om voor een verborgen muur- of vloerkluis te kiezen. Deze installeert u zelf, zodat u als enige van het bestaan afweet.

 

Aanbod goud; goudbaren en gouden munten

Wist u dat goudpensioen diverse gewichten goudbaren verkocht. Een goudbaar kopen kan via de webwinkel of direct in de winkel in Amsterdam. Buitenom goudbaren is er ook een uitgebreide collectie gouden munten. Zoals de Maple Leaf gouden munt, Krugerrand gouden munt en de American Eagle gouden munt.

 

2. Tuinieren: uw zilver en goud begraven

Het begraven van een schatkist lijkt misschien uit een sprookje te komen, maar is misschien zo’n gek idee nog niet. Sterker nog, deze methode wordt veelvoudig toegepast door goud- en zilverkopers de wereld rond. Vooral in Amerika is het begraven van goud en zilver populair. De munten of baren worden gewikkeld in lucht- en waterdichte verpakking en dan opgeborgen in een PVC-buis welke de grond in gaat. Kiest u voor deze methode, denk dan aan het graven van een diep gat (ruim 1 meter diep) en pas op voor ongewenste toeschouwers. Vergeet vooral niet WAAR in uw tuin het goud verstopt zit. Heeft u geen tuin? Dan kunt u altijd nog overwegen om enkele baartjes of munten onderin uw plantpotten te bewaren.

 

3. Edelmetaal verstoppen in alledaagse objecten

Door uw goud op te bergen in alledaagse objecten, hoeft u niet op zoek te gaan naar geheime plekjes in en rondom uw huis. U verbergt namelijk uw waardevolle spullen in het volle zicht. Dit vraagt wel om lef, maar kan juist een hele veilige optie zijn doordat deze objecten juist niet als waardevol worden beschouwd. Kies in ieder geval geen doorsnee verstopplekken in huis, zoals uw sokkenla, de ijskast of toiletreservoir, maar denk aan voedselverpakkingen, kledingstukken of knuffels. Wanneer u uw creativiteit de vrije loop geeft, zijn de mogelijkheden eindeloos.

 

Aanbod zilver; zilverbaren en zilveren munten

Ook fysiek zilver kopen kan bij Goudpensioen. Zo is er een ruime keuze uit zilverbaren en zilveren munten. Voor Maple Leaf zilveren munt, Wiener Philharmoniker zilveren munt en Britannia zilveren munt bent u op jet juiste adres. Bestel direct online of koop direct uw zilver in onze winkel.

Waar u ook uw goud of zilver bewaart. Het is altijd van belang dat u onthoudt waar u het heeft bewaard.

 

LET OP: Dit artikel is uitsluitend ter informatie. Aan de inhoud van dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Het thuis bewaren van uw goud is geheel op eigen risico. Goudpensioen is niet aansprakelijk voor eventuele schade of verlies.