Store in Amsterdam Fast delivery Real-time pricing Secure online payment Big range of products
Toggle Nav

De Gouden Ark van Noach munt

 

De munt met de ark is een opmerkelijke munt die uit Armenië komt, een land met een diepgewortelde geschiedenis en rijke culturele erfgoed. Deze munt is niet alleen een betaalmiddel maar ook een symbool van de Armeense identiteit en een eerbetoon aan een van de meest bekende verhalen uit de Bijbel. Met deze munten kunt u goud kopen in een vorm van een munt. De Ark van Noach heeft een speciale betekenis in Armenië, omdat volgens de overlevering de ark uiteindelijk rustte op de berg Ararat na de grote zondvloed. Hoewel de berg Ararat nu in het hedendaagse Turkije ligt, wordt het nog steeds gezien als een nationaal symbool van Armenië.

per page
View as Grid List

4 Items

Set Descending Direction
per page
View as Grid List

4 Items

Set Descending Direction

De Gouden Ark van Noach munt is prachtig ontworpen, met aan de ene kant een afbeelding van de Ark van Noach omringd door duiven en de berg Ararat op de achtergrond. Aan de andere kant staat het wapenschild van Armenië, wat de officiële status van de munt benadrukt. Ook is er een duif met een olfijtakje afgbeeeld dat symboliseert voor vrede.

 

Materiaal en Waarde

De munt is gemaakt van zuiver goud 99,99% puur goud, wat bijdraagt aan zowel de fysieke als intrinsieke waarde. Een uitstekende investeringsmunt met een mooi bijbelse verhaal. Zo kunt u gouden munten kopen met een historische verhaal. De waarde van de munt wordt niet alleen bepaald door de goudprijs maar ook door de verzamelwaarde, gezien de unieke culturele en historische betekenis.

 

Productie en Uitgifte

De productie van de Gouden Ark van Noach munt wordt strikt gereguleerd om de kwaliteit en authenticiteit te waarborgen. De munt wordt in beperkte oplage geslagen, wat de exclusiviteit en verzamelwaarde verhoogt. Deze munten worden geproduceerd door de Leipziger Edelmetallverarbeitung, gevestigd in Leipzig, Duitsland, een gerenommeerde naam in de wereld van edelmetaalverwerking en raffinage. Dit bedrijf staat bekend om zijn expertise in het verwerken van goud, zilver, platina en palladium, en speelt een cruciale rol in de edelmetaalindustrie door hoogwaardige materialen te leveren voor diverse toepassingen, waaronder sieraden, industriële producten en investeringsgoederen. Ook voor zilver kopen, platina kopen en palladium kopen kunt u bij Goudpensioen terecht. De wortels van Leipziger Edelmetallverarbeitung gaan terug tot de rijke mijnbouw- en metaalbewerkingstradities van Duitsland. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een modern en technologisch geavanceerd bedrijf, terwijl het nog steeds trouw blijft aan de traditionele waarden van vakmanschap en kwaliteit.

 

Verzamelaars en Investeerders

Voor muntenverzamelaars en investeerders is de Gouden Ark van Noach munt een aantrekkelijk item vanwege de schoonheid, het vakmanschap en de diepe culturele betekenis. De munt vertegenwoordigt een stuk Armeense trots en is een gewild object onder verzamelaars van over de hele wereld.

 

Culturele Impact

De Gouden Ark van Noach munt is meer dan alleen een financieel instrument; het is een cultureel symbool dat de rijke geschiedenis, het geloof en de veerkracht van het Armeense volk weerspiegelt. Het verhaal van de Ark van Noach en de berg Ararat resoneert diep in het Armeense bewustzijn en is een bron van nationale trots.

 

Armeense gouden munten kopen

De Gouden Ark van Noach munt uit Armenië is een fascinerend voorbeeld van hoe een munt kan dienen als een brug tussen verleden en heden, tussen cultuur en economie. Het vertelt een verhaal dat verder gaat dan de materiële waarde, een verhaal over overleven, hoop en vernieuwing, diep geworteld in het hart van het Armeense volk.