Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Goudbaren kopen bij banken

Heeft u ooit goud gekocht bij een bank en wilt u weer uw goud kopen bij banken? In dit artikel leest u hoe dat vroeger ging en hoe dat nu geregeld is. Belangrijk om te weten is dat goud kopen bij de bank de afgelopen decennia flink in populariteit is afgenomen. Veel mensen hebben vroeger hun goudbaren gekocht bij een bank als de Hollandsche Bank Unie. Maar dat kan helemaal niet meer aangezien deze bank niet meer bestaat. Gelukkig kunt u nog steeds goud kopen in fysieke vorm, want inmiddels hebben professionele goudhandelaren zoals Goudpensioen deze taken op zich genomen.

Wilt u goud kopen bij de een bank als Hollandsche Bank Unie?
Het was vroeger heel gewoon om bijvoorbeeld het kantoor van de Hollandsche Bank Unie te bezoeken en daar een goudstaafje te kopen. Tegenwoordig kunt u niet meer zomaar aankloppen bij uw bank om goudbaren te kopen. Deze financiële instellingen richten zich nu op andere, ontastbare beleggingsvormen. Er bestaan nog maar heel weining banken die goudbaren verkopen aan particuliere kopers. Wie een deel van zijn of haar vermogen wil steken in waardevol edelmetaal, kan tegenwoordig terecht bij een bedrijf als Goudpensioen, dat zich richt op de verkoop van beleggingskwaliteit goud aan particulieren.

HBU goudbaren kopen
Wie tegenwoordig op zoek is naar HBU goudbaren, komt er snel genoeg achter dat deze niet meer gemaakt worden. Toch heeft u ook genoeg andere opties waar u op kunt richten. Zo zijn er een aantal wereldberoemde goudsmelters die hoogwaardige baren produceren en leveren aan goudhandelaren. Dit zijn onder andere smelters als Umicore, Heraeus en Perth Mint, om er maar drie op te noemen. Deze bedrijven zijn tevens allemaal geaccrediteerd door de London Bullion Market Association. Dit maakt goud kopen bij een betrouwbare goudhandelaar als Goudpensioen net zo veilig als vroeger bij een bank als de Hollandsche Bank Unie! 

Een alternatief voor goudbaren kopen bij banken
Wilt u goud kopen in fysieke vorm? Dan bent u bij Goudpensioen aan het juiste adres. Ruim een decennium lang handelt ons bedrijf in beleggingskwaliteit edelmetaal die u snel, veilig en discreet online of in de winkel kunt kopen. U koopt bij ons uitsluitend goudbaren en gouden munten van erkende smelters en munthuizen. Bovendien kunt u rekenen op 100% terugkoopgarantie tegen gunstige koersen. Ontdek alle mogelijkheden direct op onze website.

Waar let u op bij het kopen van goudbaren?

  • Kies voor een product dat afkomstig is van een smelter met accreditatie door de London Bullion Market Association (LBMA).
  • Gewicht van de baren: bedenk in welke hoeveelheden u uw goud mogelijk wilt verkopen in de toekomst.
  • Bepaal of u een goudbaar wilt met een certificaat, deze zijn vaak iets duurder in aanschaf maar geeft u als koper bevestiging van echtheid op papier.