Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Goud kopen bij Nederlandse banken

Wilt u het liefst uw goud kopen bij Nederlandse banken? In dit artikel leggen wij uit hoe dat vroeger ging en hoe dat nu geregeld is. De laatste decennia is het kopen van goud bij de bank dusdanig in populariteit afgenomen dat dit tegenwoordig bijna nergens meer kan.  Fysiek goud kopen doet u nu bij professionele goudhandelaren zoals Goudpensioen, die deze taak van de banken heeft overgenomen.

Goud kopen bij De Nederlandsche Bank, kan dat?
Veel mensen denken dat goudbaren bij een bank aangekocht kunnen worden. Een bank die meteen ter sprake komt is De Nederlandsche Bank, afgekort tot DNB. Dat is niet gek, want bij deze bank liggen er maar liefst 15.000 goudbaren opgeborgen. Die zijn onderdeel van de Nederlandse goudreserves. Ondanks dat DNB een goudvoorraad heeft, kunt u als particulier hier niet aan komen.Wilt u als particulier goudbaren kopen? Dan doet u dit niet meer bij een bank. Dit is omdat er tegenwoordig maar weinig banken over zijn die goudbaren aan particuliere kopers uitleveren.

Nederlandse goudbaren kopen
De Nederlandsche Bank is een centrale bank en beheert dus de Nederlandse goudreserve, welke een gewicht heeft  van zo’n 612 ton. Bij veel consumentenbanken zijn de kluizen verdwenen en worden er steeds meer filialen gesloten. Om deze reden leveren banken fysiek goud niet meer uit. Een goudbaar kopen in Nederland doet u dus niet meer bij de bank, maar bij een bedrijf dat zich volledig op richt op goudverkoop, zoals Goudpensioen. Indien u van plan bent om goud te kopen dan is dit een net zo veilige optie as vroeger goud kopen bij de bank.

Wat zijn de alternatieven voor goud kopen bij Nederlandse banken?
Wanneer u fysiek goud wilt kopen, kunt u bij Goudpensioen terecht. Al ruim een decennium lang handelt ons bedrijf in beleggingskwaliteit edelmetaal die u snel, veilig en discreet online of in onze winkel kunt aankopen. U koopt hier uitsluitend goudbaren en gouden munten van erkende smelters en munthuizen. Bovendien kunt u rekenen op 100% terugkoopgarantie tegen gunstige koersen. Ontdek alle mogelijkheden direct op onze website.

Wat zijn de populairste goudproducten onder beleggers?
 De volgende objecten zijn zeer populair onder goudkopers:

  • LBMA goudbaren van o.a. Heraeus en Umicore
  • Beleggingskwaliteit munten als de Maple Leaf en Krugerrand
  • Verzamelbare muntenseries als de Lunar Series III en Queen’s Beasts