Winkelwagen  


Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM   Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING   Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN   Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN   Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Goudbaren contant kopen

Het kiezen voor het contant kopen van goudbaren is al jaren een toegankelijke manier om uw kapitaal in goud om te zetten. Met het contant kopen van fysiek goud in de vorm van baren, heeft u tastbaar goud in eigen handen. Zo beschouwen vele goudkopers dit edelmetaal als een veilige haven in turbulente tijden – een waardevaste ruilmiddel en alternatieve vorm van een spaarpotje. Wat uw overtuigingen omtrent het kiezen voor goudbaren ook mogen zijn, wij informeren u graag over de mogelijkheden omtrent het contant kopen van goudbaren. Lees nu verder om meer te ontdekken over zowel de praktische en wettelijke zaken van dit onderwerp.

Wet- en regelgeving omtrent goudbaren contant kopen
Het contant aankopen van goudbaren is geen alledaagse bezigheid. Heel begrijpelijk dat u daar eerst meer over wilt weten. Een veel gestelde vraag van nieuwe kopers is hoe zo’n aankoop door de overheid wordt beschouwd. Vindt er gelijk een registratie plaats? Hoeveel goud mag contant worden aangeschaft? En kan het aankoop ook anoniem plaatsvinden? Dit leggen wij hieronder aan u uit:

Nederlandse goudhandelaren staan onder toezicht van de Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU) – die het opsporen van ongebruikelijke transacties als voornaamste taak heeft. Dit betekent dat alle verkopers van goudproducten verplicht zijn om de regelgeving van FIU-Nederland na te leven. Meer informatie over deze organisatie vindt u op hun website. Daarnaast moeten goudverkopers voldoen aan de administratieve verplichtingen van de Belastingdienst. Wanneer het om goudbaren kopen in contanten gaat, geldt dat aanbieders van fysiek goud, informatie omtrent de identiteit van de koper dienen te bewaren bij aankopen boven de € 10.000,- (cumulatief binnen een periode, volgens de wetgeving 2020). Komt u niet boven dit bedrag en wordt uw transactie niet als verdacht beschouwd, dan mag u volgens de Nederlandse wet het contant kopen van goudbaren anoniem doen.

Praktische overwegingen van het contant kopen van goudbaren
Goudbaren contant kopen kan op verschillende manieren. Zo vinden sommige klanten het prettig om zoveel mogelijk goud voor hun geld te kunnen kopen en kiezen voor een zo groot mogelijke goudbaar. Wie een kijkje neemt in onze webshop, ziet inderdaad dat het kopen van een grote goudbaar in sommige gevallen honderden euro’s kan schelen dan het aankopen van hetzelfde gewicht in kleinere baartjes. Echter wordt er soms vergeten dat dit niet altijd de meest praktische oplossing is omdat één groot goudbaar niet verder verdeeld kan worden. Zo zou u bij een toekomstige verkoop dit in ook in één keer moeten inleveren. Met kleinere goudbaartjes contant kopen, koopt u namelijk ook veel meer flexibiliteit. En dat kan het overwegen toch wel waard zijn.

Uw goudbaren contant kopen bij Goudpensioen
Voordat u contant goudbaren koopt, komt u dus zelf tot een beslissing over welk product het beste bij uw situatie past. Dit kan door middel van deskresearch – op onze edelmetaalblog hebben wij vele praktische artikelen die u kunt doornemen – ook bent u altijd welkom om uw vragen persoonlijk te stellen in onze winkel of telefonisch. Het is verder belangrijk om te melden dat u in onze Goudpensioen winkel per periode tot maximaal € 10.000,- in contanten kunt betalen. Voor aankopen boven de € 10.000,- zullen wij een kopie van uw legitimatiebewijs opnemen in onze administratie. Producten die wij u uit voorraad kunnen aanbieden, neemt u gelijk mee. Goudbaren met een levertijd zullen voor u worden besteld met betaling vooraf. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Lees ook deze artikelen voor meer informatie over goudbaren contant kopen:

Waarom fysiek goud kopen
Goud kopen voor beginners
Anoniem goud kopen


Goudpensioen houdt zich strikt aan de WWFT en aan de registratieplicht van de Belastingdienst. Er wordt in géén enkel geval uitzondering gemaakt.

NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.