Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM   Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING   Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN   Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN   Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Goud kopen bij de centrale bank

Overweegt u om goud te kopen en wilt u goud kopen bij de centrale bank? U leest hier hoe fysiek goud kopen tegenwoordig geregeld is en waarom goud kopen bij deze bank geen optie is. Bent u op zoek naar goudbaren zoals ooit door de bank aangeboden? Dan is het tijd om kennis te maken met edelmetaalspecialist Goudpensioen, waar u nu terecht kunt voor de aankoop van beleggingskwaliteit goud en andere edelmetalen.

Is goud kopen bij de centrale bank mogelijk?
In Nederland is De Nederlandsche Bank (DNB) bekend als onze nationale bank, ofwel de centrale bank. Deze bank is heeft een aantal belangrijke taken met betrekking tot het waarborgen van de financiële stabiliteit van Nederland. Zo beheert de DNB over het nationale goudreserve die bestaat uit circa 14.000 goudstaven, ieder met een gewicht van 12,5 kilo. Belangrijk om te weten: dit goud is niet te koop en u kunt niet bij de centrale bank goudbaren kopen. Uiteraard, dit kan in de toekoemst altijd veranderen.

Een alternatief voor goudbaren kopen bij de centrale bank
Wanneer u nu goudbaren wil kopen, kunt u deze aankopen bij een specialist in edelmetalen, zoals Goudpensioen. Daar kunt u kiezen voor baren van wereldberoemde goudproducenten. Voorbeelden van zulke producenten zijn Umicore, Heraeus en Perth Mint, die goudbaren aanbieden met een accreditatie van de London Bullion Market Association. Dat maakt goud kopen bij Goudpensioen net zo veilig als vroeger bij de bank! 

Direct goud kopen kan online
Zoals uitgelegd, is goud kopen bij de centrale bank ten tijde van dit schrijven niet mogelijk. Ontdek daarom nu de voordelen van goud kopen bij Goudpensioen. Ons bedrijf handelt al ruim een decennium in beleggingskwaliteit goud die u veilig online of in de winkel kunt kopen. Uiteraard, u koopt bij ons uitsluitend goudbaren en munten van erkende smelters en munthuizen. Bovendien kunt u rekenen op 100% terugkoopgarantie tegen gunstige koersen. Bekijk alle mogelijkheden omtrent fysiek goud kopen direct op onze website.

Waar let u op bij het kopen van goudbaren?

  • Gewicht van de baren: bedenk in welke hoeveelheden u uw goud mogelijk wilt verkopen in de toekomst.
  • Kies voor een product dat afkomstig is van een smelter met accreditatie door de London Bullion Market Association (LBMA).
  • Bedenk of u een goudbaar wilt met een certificaat, deze zijn vaak iets duurder in aanschaf maar geeft u als koper bevestiging van echtheid op papier.