Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Australië Draak & Koi 2023 zilveren munt

De 1 Oz Australië Draak & Koi 2023 zilveren munt, geslagen door The Perth Mint, markeert niet alleen een jaarlijkse viering van vakmanschap maar ook een eerbetoon aan de diepgaande symboliek van de Oosterse cultuur. Met een betoverend ontwerp vormt deze munt het perfecte jubileumgeschenk voor elke verzamelaar. Dit is 999,9 zilver kopen als een gelimiteerde uitgave van 40.000 munten.

In voorraad

In voorraad

SKU
ZMAUPH1T23-H
€ 53,32
  • Koop 20 voor € 52,72 per stuk en bespaar 1.1%
  • Koop 100 voor € 52,11 per stuk en bespaar 2.3%
Producent
  • The Perth Mint

Als eerbetoon aan de rijke symboliek van de Oosterse cultuur presenteert The Perth Mint met trots de 1 Oz Australië Draak & Koi 2023 zilveren munt. Deze jaarlijkse uitgave is niet alleen een waar kunstwerk, maar ook een verfijnde toevoeging aan elke verzameling. Geslagen door de befaamde Perth Mint, staat deze zilveren munt kopen synoniem voor vakmanschap en traditie, en belichaamt het de perfecte samensmelting van artistieke expressie en monetair erfgoed.


Een artistiek meesterstuk: het ontwerp van Draak & Koi

De 1 Oz Australië Draak & Koi 2023 zilveren munt is doordrenkt met diepgaande symboliek, treffend weergegeven op de gladde oppervlakken van zuiver zilver. Op de achterzijde van de munt prijken majestueus een draak en een koi, met een parel centraal in het ontwerp. Deze parel staat niet alleen voor zeldzaamheid en pracht maar draagt ook een diepere betekenis van wijsheid in zich. De 'maanbrug', subtiel in het ontwerp verwerkt, reflecteert op het wateroppervlak en vormt de contouren van het maanlichaam. Deze symboliek van zuiverheid en perfectie voegt een extra dimensie toe aan het visuele verhaal dat de munt vertelt.


The Perth Mint: een stempel van prestige

The Perth Mint, gevestigd aan de westkust van Australië, geniet wereldwijd erkenning als een van de meest vooraanstaande producenten van edelmetalen. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1899, heeft deze Koninklijke Munt een onberispelijke reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en vakmanschap. Elke munt die de smederij van The Perth Mint verlaat, draagt de erfenis van meer dan een eeuw aan expertise in zich.


De draak en zijn symboliek

In de Oosterse cultuur staat de draak bekend als een symbool van kracht, welvaart en goed geluk. Het wordt beschouwd als een beschermer en brenger van voorspoed. Op de 1 Oz Australië Draak & Koi 2023 zilveren munt manifesteert de draak zich in al zijn glorie, met gedetailleerde schubben en imposante vleugels die kracht en majesteit uitstralen. Deze mythische wezens zijn niet alleen bewakers van schatten maar vertegenwoordigen ook de triomf van het goede over het kwade.


De betekenis van de koi: doorzettingsvermogen en overwinning

De andere zijde van de munt schittert met de afbeelding van een koi, een vis die diep geworteld is in de Aziatische cultuur. De koi staat symbool voor doorzettingsvermogen, moed en overwinning in het aangezicht van uitdagingen. De gedetailleerde weergave van de koi op de munt vangt de gratie en vastberadenheid van dit prachtige wezen, waardoor de eigenaar wordt herinnerd aan de kracht van volharding in het streven naar doelen.


Koningin Elizabeth II: een koninklijk portret

De keerzijde van de munt eert de monarchie met het portret van Koningin Elizabeth II, met daarnaast de essentiële regeringsdata ter nagedachtenis. Dit voegt een vleugje historische elegantie toe aan het moderne ontwerp van de munt. Het is een eerbetoon aan de continuïteit van leiderschap en een herinnering aan de verbondenheid tussen traditie en hedendaagse waarden.


Een wereldwijd begeerde collectie: beperkte oplage van 40.000 munten

De 1 Oz Australië Draak & Koi 2023 zilveren munt is niet alleen een kunstwerk maar ook een zeldzaam verzamelobject. Met een beperkte oplage van slechts 40.000 munten wereldwijd, voegt deze munt exclusiviteit toe aan elke collectie. Het 1 troy ounce (31,1 gram) zilvergehalte van 999,9 garandeert niet alleen de intrinsieke waarde maar benadrukt ook de toewijding van The Perth Mint aan ongeëvenaarde zuiverheid.


* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW21% tarief
FabrikantThe Perth Mint
HerkomstAustralië
MetaalZilver
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2023
Oplage40.000
Nominale waardeAU$ 1,-
Diameter (mm)40,5
Dikte (mm)2,8
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
LevertijdIn voorraad

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Australië Draak & Koi 2023 zilveren munt