Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Krugerrand gouden munt (gecirculeerd)

De 1 troy ounce gouden Krugerrand is een van de meest bekende en erkende gouden munten. De Krugerrand munten, ook wel Kruger genoemd, hebben een rode kleur.
5 - 15 werkdagen levertijd

5 - 15 werkdagen levertijd

SKU
GMKR1TDV
€ 2.286,38
  • Koop 10 voor € 2.285,38 per stuk en bespaar 0%
  • Koop 25 voor € 2.284,38 per stuk en bespaar 0.1%
  • Koop 50 voor € 2.283,38 per stuk en bespaar 0.1%
  • Koop 100 voor € 2.282,38 per stuk en bespaar 0.2%
Producent
  • Rand Refinery

De 1 troy ounce Krugerrand  (Kruger) is de oudste en bekendste officiële beleggingsmunt die precies 1 troy ounce zuiver goud bevat. De gouden Krugerrand munt wordt sinds 1967 uitgegeven in Zuid-Afrika, door de South-African Rand Refinery. De typisch rode tint van de 1 troy ounce Krugerrand  wordt veroorzaakt door de toevoeging van koper aan de gouden legering, het totale goudgehalte komt hierdoor op  22 karaat (91,97%). Door de toevoeging van koper is de munt harder en beter bestand tegen beschadigingen. Het opvallende aan de Zuid-Afrikaanse Krugerrand  is dat het een wettelijk betaalmiddel is zonder  face value.

Ontwerp Krugerrand
Op de voorkant van de 1 troy ounce Krugerrand wordt het gezicht van Paul Kruger afgebeeld. Deze bekende leider van het boeren verzet tegen Groot-Brittannië, was de vijfde en laatste president van Zuid-Afrika (Transvaal). Op de achterzijde van deze klassieker onder de gouden beleggingsmunten vindt u een afbeelding van de springbok.

Let op!
De munten uit diverse jaren zijn gecirculeerd en kunnen hierdoor krassen of deuken hebben. U krijgt hier een gecirculeerde munt uit een willekeurige jaar. 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken. Dit product is in circulatie geweest.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantRand Refinery
HerkomstZuid Afrika
MetaalGoud
Zuiverheid916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Diameter (mm)32,6
Dikte (mm)2,8
VerpakkingPlastic
CertificaatNee
Levertijd5 - 15 werkdagen levertijd

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Krugerrand gouden munt (gecirculeerd)