Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Krugerrand gouden munt (diverse jaren)

De 1 troy ounce gouden Krugerrand is een van de meest bekende en erkende gouden munten. De Krugerrand munten, ook wel Kruger genoemd, hebben een rode kleur.
In voorraad

In voorraad

SKU
GMKR1TDV
€ 1.779,81
Producent
  • Rand Refinery

De 1 troy ounce Krugerrand  (Kruger) is de oudste en bekendste officiële beleggingsmunt die precies 1 troy ounce zuiver goud bevat. De gouden Krugerrand munt wordt sinds 1967 uitgegeven in Zuid-Afrika, door de South-African Rand Refinery. De typisch rode tint van de 1 troy ounce Krugerrand  wordt veroorzaakt door de toevoeging van koper aan de gouden legering, het totale goudgehalte komt hierdoor op  22 karaat (91,97%). Door de toevoeging van koper is de munt harder en beter bestand tegen beschadigingen. Het opvallende aan de Zuid-Afrikaanse Krugerrand  is dat het een wettelijk betaalmiddel is zonder  face value.

Ontwerp Krugerrand
Op de voorkant van de 1 troy ounce Krugerrand wordt het gezicht van Paul Kruger afgebeeld. Deze bekende leider van het boeren verzet tegen Groot-Brittannië, was de vijfde en laatste president van Zuid-Afrika (Transvaal). Op de achterzijde van deze klassieker onder de gouden beleggingsmunten vindt u een afbeelding van de springbok.

Let op!
De munten uit diverse jaren zijn gecirculeerd en kunnen hierdoor krassen of deuken hebben. U krijgt hier een gecirculeerde munt uit een willekeurige jaar. 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken. Dit product is in circulatie geweest.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantRand Refinery
HerkomstZuid Afrika
MetaalGoud
Zuiverheid916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Diameter (mm)32,6
Dikte (mm)2,8
VerpakkingPlastic
CertificaatNee
LevertijdIn voorraad

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Krugerrand gouden munt (diverse jaren)