Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

LBMA goud en zilver kopen

Wanneer men in goud of zilver investeert is het raadzaam om uitsluitend te kiezen voor producten afkomstig van een smelter met LBMA accreditatie. U heeft vast wel van dit keurmerk gehoord, maar weet u wel waar dit voor staat en welke voordelen het kopen van goud en zilver van LBMA-geaccrediteerde producenten met zich meebrengt?

Wat is LBMA?
LBMA is een afkorting van de London Bullion Market Association. Deze organisatie bestaat sinds 1987 en verstrekt een keurmerk aan producenten die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen met betrekking tot goud- en zilverproductie. Zij houden een zogenaamde Good Delivery List bij van alle smelterijen die goud- en zilverbaren leveren die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Deze smelterijen worden tevens door de LBMA gemonitord. Om in aanmerking te komen voor de Good Delivery List wordt de geschiedenis van een smelterij onder de loep genomen en dient het bedrijf een bepaald aantal kilo’s fijngoud en fijnzilver per jaar te produceren.

Waarom voor een LBMA-gekeurd producent kiezen?
Het kiezen voor een LBMA-gekeurd producent biedt u als koper zekerheid dat uw goud- of zilverbaar geproduceerd is volgens de allerhoogste standaarden. Met andere woorden: u heeft 100% zekerheid dat het gewicht en edelmetaalgehalte van uw baar in orde is. Zo kunt u waar dan ook te wereld uw goudproduct weer verkopen zonder dat dit onderworpen dient te worden aan een kwaliteitstoetsing.

 Waar is LBMA goud en zilver te koop?
Een lijst van alle LBMA-geaccrediteerde producenten is in te zien op de Good Delivery List op de LBMA website. Bij Goudpensioen verkopen wij uitsluitend goud- en zilverbaren van producenten die op deze lijst voorkomen, dit zijn onder andere Umicore, Heraeus en Perth Mint.

NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.