Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Bijzondere verzamelmunten kopen

Wist u dat u bij Goudpensioen ook terecht kunt voor munten met een verzamelwaarde? Wij hebben een uitgebreid aanbod van gouden en zilveren verzamelmunten, waaronder de populaire Lunar serie en Chinese Panda munten. Bent u op zoek naar een specifieke munt, maar ziet u deze niet staan tussen ons huidige assortiment? Neem dan contact met ons op en wij gaan voor u op zoek!

Beleggingsmunten met een verzamelwaarde
Kopers van goud en zilver zullen ongetwijfeld al bekend zijn met beleggingsmunten als de Maple Leaf, Wiener Philharmoniker en American Eagle. Deze munten worden jaarlijks in ongelimiteerde aantallen geslagen en wereldwijd verkocht. De premies blijven hierdoor laag wat voor velen een reden is om hun edelmetaalportefeuille uitsluitend uit munten op te bouwen of om een combinatie te maken van munten en baren. Maar naast dit soort reguliere beleggingsmunten, zijn er ook munten die verhandeld worden als verzamelobject. Verzamelmunten kennen altijd een zekere schaarste, waardoor de premie die u als koper betaalt onderhevig is aan vraag en aanbod. Bij de waardebepaling van verzamelmunten wordt dus niet alleen op de huidige edelmetaalkoersen gelet, maar wordt er ook gekeken naar oplage en andere unieke kenmerken.

Verzamelmunten kopen
Wie een verzamelmunt koopt, rekent op een stijging in de waarde. De hoogte van een eventuele stijging is zeer moeilijk in te schatten en hangt van een aantal factoren af. In eerste instantie draait dit om de beschikbaarheid van een bepaalde munt. Is deze munt in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar? Hoe schaarser, des te groter de kans dat deze het op de verzamelmarkt goed zal doen. Zo zien wij dat munthuizen als Perth Mint in Australië jaarlijks nieuwe munten uitbrengen die in een beperkte oplage worden geslagen en steeds een nieuwe opdruk bevatten. Dit maakt deze munten zeer aantrekkelijk als verzamelitem. Andere belangrijke kenmerken zijn het jaartal waarin de munt is geslagen (bepaalde jaren zijn meer gewild dan andere) en de conditie van de munt (vooral wanneer deze in circulatie is geweest). Voor aanschaf is het aan te raden om zelf onderzoek te doen naar hoe een bepaalde verzamelmunt in de markt ligt, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor een munt die het beste past bij uw wensen voor de toekomst.

Een verzamelmunt op aanvraag
In de webwinkel van Goudpensioen kunt u de verschillende gouden en zilveren verzamelmunten bekijken. Door gebruik te maken het balkje links, kunt u de selectie verfijnen op basis van onder andere serie, jaartal, gewicht en verkoopprijs. Vindt u niet wat u zoekt of heeft u een suggestie? Laat het ons weten zodat onze specialisten voor u op zoek kunnen gaan!

 

NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.