Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

2 Oz Koala platina munt (diverse jaren)

De 2 troy ounce Koala platina munt is een waardevolle munt en in een beperkte oplage geslagen. Dat maakt deze munt extra uniek om als beleggingsmunt of als verzamelobject aan te schaffen. De 2 troy ounce Koala platina munt kent de hoogste zuiverheid van puur platina en beschikt over een prachtig design waar de koala altijd deel van is. Deze 2 troy ounce platina munt wordt in Australië geslagen door Perth Mint.

Niet leverbaar

SKU
PTKO2T-H
Producent
  • The Perth Mint

De 2 troy ounce Koala platina munt is zeer gewild als verzamelobject, maar ook als beleggingsmunt. De waarde is uniek doordat de munt in een beperkte oplage wordt geslagen door de fabrikant Perth Mint in Australië. Er worden elk jaar munten geslagen in de serie koala geslagen, maar de 2 troy ounce Koala platina munt is een van de meest bijzondere munten uit de serie. Goudpensioen.nl kan meerdere 2 troy ounce Koala platina munten van verschillende jaartallen leveren. Elke 2 troy ounce Koala heeft een zuiverheid van 999,5 platina en een gewicht van 62,2 gram.

Kenmerken 2 troy ounce Koala platina munt
De 2 troy ounce Koala platina munt beschikt over uiteenlopende kenmerken. Elke munt die in een ander jaar is geslagen kent weer een uniek design van de koala. De nominale waarde van de munt bedroeg in 1992 500 Australische dollar en munten die vanaf het jaar 1993 zijn geslagen door Perth Mint in Australië kennen een lagere nominale waarde. Overigens staat de nominale waarde op de achterkant van de munt vermeld, waar ook de afbeelding van koningin Elizabeth II te zien is. De koala staat prominent op de voorzijde van de 2 troy ounce Koala platina munt net als het jaartal, het gewicht en de zuiverheid.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW21% tarief
FabrikantThe Perth Mint
HerkomstAustralië
MetaalPlatina
Zuiverheid999,5
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
JaarDiverse
Nominale waardeJaartal 1992 AU$ 500,- vanaf 1993 AU$ 200,-
Diameter (mm)40,6
Dikte (mm)2,7
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2 Oz Koala platina munt (diverse jaren)