Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz American Eagle gouden munt (gecirculeerd)

De gouden 1 troy ounce American Eagle is gemnaakt van 22 karaat goud en heeft een gewicht van 31,1 gram. Het goud voor deze gouden American Eagle munten moet verplicht uit Amerikaans grondgebied komen.

Niet leverbaar

SKU
GMAMEA1TDV

De 1 troy ounce gouden American Eagle was de eerste Amerikaanse gouden beleggingsmunt die speciaal werd geslagen om te verhandelen. In 1986 werd deze munt door de Unites States Mint voor het eerst geproduceerd. De gouden American Eagle heeft een zuiverheid van 916.7 goud oftwel 22 karaat. De 1 troy American Eagle ounce munt heeft een traditioneel karakter en moet volgens de Amerikaanse wet uit goud worden geproduceerd dat uitsluitend afkomstig is van Amerikaanse bodem, zoals beschreven in de zogenaamde ‘Gold Bullion Act’ uit 1985.

Ontwerp van de gouden American Eagle
De gouden American Eagle heeft een vergelijkbaar, maar niet identiek ontwerp als de zilveren American Eagle: op de voorzijde zien wij de “Walking Liberty”, de godin van de vrijheid. In haar rechterhand houdt ze een fakkel vast, in haar linkerhand een olijftak. Op de achterzijde van de munt wordt het staatssymbool van Amerika, de bekende adelaar (silver eagle) weergegeven. Deze 1 Troy ounce gouden American Eagle munten zijn nieuw geslagen.

De 1 troy ounce American Eagle kopen
De herkenbaarheid en geschiedenis van deze munt maakt de American Eagle een uitstekend beleggingsmunt. Daarnaast is deze munt verkrijgbaar in een reeks van maten inclusief 1/10 , 1/4 en een halve Troy Ounce. Meer details over deze munt treft u onder het tabje “Extra informatie”. Koop uw gouden munten in onze webshop en reken veilig af via internetbankieren. U kunt ook direct en zonder afspraak uw bestelling in onze winkel plaatsen.

Let op!
De munten uit diverse jaren zijn gecirculeerd en kunnen hierdoor krassen of deuken hebben. U krijgt hier een gecirculeerde munt uit een willekeurige jaar


* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken. Dit product is in circulatie geweest.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantThe United States Mint
HerkomstVerenigde Staten
MetaalGoud
Zuiverheid916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Nominale waardeUS$ 50,-
Diameter (mm)32,7
Dikte (mm)2,8
VerpakkingMunthoes, per 40 in tube, per 1000 in monsterbox
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz American Eagle gouden munt (gecirculeerd)