Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Maple Leaf 1995 zilveren munt

Deze zilveren munt is een Maple Leaf 1995 welke werd uitgegeven door de Royal Canadian Mint. De munt is geslagen in zilver met een zuiverheid van 999,9/1000. Dit is de eerste uitgave ooit van deze wereldberoemde serie.

Niet leverbaar

SKU
ZMMALE1T95
Producent
  • Royal Canadian Mint

Deze zilveren Canadese Maple Leaf 1995 behoort tot de een van de eerste versies van de fraaiste beleggingsmunten in de wereld. Sinds de invoering in 1988, is de Maple Leaf uitgegroeid tot een zeer populaire muntenserie in zowel zilver als goud. De munt staat bekend als de eerste beleggingsmunt met een zilvergehalte van 999,9/1000. Tevens zijn er Maple Leafs verkrijgbaar in palladium en platina. De zilveren versie wordt elk jaar opnieuw uitgebracht en wordt gemunt in het gewicht van 1 Troy Ounce (31,1 gram).

De kenmerken van de Canadese Maple Leaf 1995
Het ontwerp van de Canadian Maple Leaf lijkt in vele opzichten op de munt zoals wij hem vandaag de dag kennen. Met de bekende afbeelding van het esdoornblad – een symbool voor Canada. Op deze kant van de munt lezen wij dat deze 999,9 fijn zilver is geslagen. Op de achterkant zien wij het portret van een jongere Elizabeth II. Zij is koningin van het Verenigd Koninkrijk en hoofd van het Britse Gemenebest van Naties, waar Canada ook aan toebehoort.

Bestel direct uw Maple Leaf 1995 in het zilver
Deze Maple Leaf 1995 is een geschikte zilveren munt voor zowel verzamelaars als beleggers in zilver. Deze Maple leaf uit 1995 wordt u aangeboden zolang verkrijgbaar. Er zijn destijds 343.800 exemplaren van geslagen door producent Royal Canadian Mint. Meer gegevens en beschikbaarheid van dit product treft u door te klikken op het tabje “Extra Informatie”.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Op de munt kan sporen van melkvlekken / witte vlekken zijn. Hier is helaas niks aan te doen. Dit is een bekend fenomeen bij de Maple Leaf munten.
*** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
**** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTWMarge tarief
FabrikantRoyal Canadian Mint
HerkomstCanada
MetaalZilver
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar1995
Oplage326.244
Nominale waardeCA$ 5,-
Diameter (mm)3,1
Dikte (mm)38
VerpakkingMunthoes
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Maple Leaf 1995 zilveren munt