Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt

De 1 Oz Kangoeroe 2016 is de eerste zilveren munt van een nieuwe serie zilveren munten van The Perth Mint in Australië. De befaamde kangoeroe is nu ook verkrijgbaar als een zilveren uitgave, geslagen in 999,9 zilver in een gewicht van 1 Troy Ounce (31,1 gram). Meer productgegevens treft u door te klikken op het tabje “Extra Informatie”.

Niet leverbaar

SKU
ZMKAGA1T16

De 1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt is de eerste editie van deze serie zilveren munten van The Perth Mint in Australië. De munt van het bekende munthuis geeft een uniek podium aan de majestueuze kangoeroe: één van de grootste buideldieren die vandaag de dag nog op aarde rondloopt en voornamelijk in Australië leeft. De kangoeroe wordt ook wel het nationale symbool van Australië genoemd en om dit nationale symbool te eren, heeft The Perth Mint de 1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt ontworpen.

De voorzijde en achterzijde van de 1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt
De voorzijde van de 1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt is uitgerust met een indrukwekkende afbeelding van een springende kangoeroe. Meestal geeft munthuisThe Perth Mint de dieren op hun zilveren munten een achtergrond met hun natuurlijke habitat, maar bij de 1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt is hier bewust niet voor gekozen. Door de achtergrond van de springende kangoeroe vrij eenvoudig te houden, valt de kangoeroe namelijk extra goed op. De achterzijde van de 1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt is voorzien van een afbeelding van koningin Elizabeth II. Net zoals de afbeelding van de kangoeroe op de voorkant van de munt, is ook deze afbeelding in alle details uitgewerkt voor een realistisch ontwerp.

Algemene kenmerken van de 1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt
De 1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt heeft een diameter van 40,6 mm en een dikte van 2.8 mm. De munt is vervaardigd uit fijn zilver met een hoge zuiverheid van 999,9/1000 en is hierdoor van zeer hoge kwaliteit. De munt heeft een edelmetaal gewicht van 1 Troy Ounce. Troy Ounce betreft een gewichtsmaat die internationaal gebruikt wordt voor edelmetalen als zilver en in feite hetzelfde als een standaard gewicht van 31,1 gram. De 1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt wordt uitgegeven in het najaar van 2015.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTWMarge tarief
FabrikantThe Perth Mint
HerkomstAustralië
MetaalZilver
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2016
Nominale waardeAU$ 1,-
Diameter (mm)40,6
Dikte (mm)2,8
VerpakkingMunthoes, per 25 in tube, per 250 in monsterbox
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Kangoeroe 2016 zilveren munt