Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1/4 Oz American Eagle gouden munt

De 1/4 troy ounce gouden American Eagle munt is een van de mooiste en bekendste gouden munten op de markt. Deze munt wordt ook wel de ‘Walking Liberty’ genoemd en de unieke design is wereldwijd een begrip voor de verzamelaars. Deze uitvoering heeft een gewicht van 7,77 gram.

Niet leverbaar

SKU
GMAMEA1/4T
Producent
  • United States Mint

De US Mint bracht in 1986 de gouden American Eagle op de markt. De 1/4 oz gouden American Eagle munten van hebben een zuiverheid uit 91.67% goud, 3% zilver en 5.33% koper. Voor deze gouden American Eagle’s geldt dat het goud dat voor de productie wordt gebruikt, moet worden gewonnen op Amerikaans bodem. U koopt dus een 100% Amerikaans product. De Gouden American Eagle munten worden zodanig geproduceerd, dat elk minuscuul deeltje eenzelfde hoeveelheid goud bevat. Deze kleinere uitvoering van de American Eagle heeft een gewicht van 7,77 gram goud en een diameter van 22 millimeter.

Kenmerken van de gouden 1/4 oz American Eagle
De Golden Eagle munten zijn wereldwijd bekend en dus makkelijk verhandelbaar, ze zijn erkend als official gold bullion coin. De American gouden Eagle heeft qua populariteit al veel bekende gouden munten weten te overtreffen. Volgens velen is dit te danken aan het magnifieke design van de gouden Eagle munten; de iconische Lady Liberty en de trotse Amerikaanse adelaar. Deze attributen spreken tot de verbeelding en staan symbool voor een Amerika.

1/4 oz American Eagle aan uw collectie toevoegen
De kwart ounce American Eagle gouden munt biedt flexibiliteit en diversificatie aan uw verzameling. Naast deze munt, zijn ook uitvoeringen verkrijgbaar in de volgende gewichten: 1/10 oz, 1/2 oz en 1 Troy oz. Bestel vandaag nog uw American Eagle via onze veilige online webshop of persoonlijk in onze winkel. Uw order kunt u zonder afspraak bij ons ophalen of wordt per verzekerde post naar u toegestuurd. Kijk onder het kopje “Extra Informatie” voor aanvullende gegevens over dit product.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantThe United States Mint
HerkomstVerenigde Staten
MetaalGoud
Zuiverheid916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal7,77 gram | 1/4 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
JaarDiverse
Nominale waardeUS$ 10,-
Diameter (mm)22
Dikte (mm)1,8
VerpakkingMunthoes, per 40 in tube, per 2000 in monsterbox
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/4 Oz American Eagle gouden munt