Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1/2 Oz American Eagle gouden munt

De 1/2 troy ounce gouden American Eagle munten bevatten precies een half ounce puur goud (15,55 gram, 22 karaat) van Amerikaanse bodem. De 1/2 troy ounce American gouden Eagle is al sinds zijn uitgifte in 1986 een belangrijke bron voor investeerders in gouden munten.

Niet leverbaar

SKU
GMAMEA1/2T
Producent
  • United States Mint

Gouden American Eagle munten worden sinds 1986 uitgegeven door de American Mint. De 1/2 Troy Ounce golden American Eagle heeft een face value van 25 dollar en een edelmetaalgewicht van 15,55 gram goud. Naast de 1/2  Troy ounce American Eagle, zijn deze gouden munten ook uitgegeven in 1/10 , 1/4, en de standaard 1 Troy Ounce uitvoeringen. Deze munten hebben een zuiverheid van 916,7/1000 (22 karaat). Overige gegevens van deze munt treft u onder het tabje “Extra informatie”.

American Eagle Gold Bullion Act
Een bijzonder detail is, dat de ‘Gold Bullion Act’ uit 1985 bepaalt, dat het goud voor de American Eagle munten uitsluitend gewonnen mag worden  in de Verenigde Staten zelf. Op de ene zijde staat de afbeelding van Lady Liberty, met in haar rechterhand een fakkel (het symbool van de vrijheid) en in haar andere hand een olijftak. Op de andere zijde staat een arend (de golden Eagle) vliegend over een nest met de vrouwelijke adelaar met kuikens.

Gouden American Eagle munten kopen
De 1/2 ounce American gouden Eagle is een uitstekende beleggingsmunt. Door zijn betrouwbaarheid en internationale bekendheid is deze gouden munt overal makkelijk verhandelbaar. Door het kopen van gouden munten investeert u in een waardevast fysiek edelmetaal. Een gouden American Eagle is er voor vrijwel elk budget. Zo kunt u een mooie goudportefeuille opbouwen. Koop uw gouden munten in onze webshop of kom zonder afspaak in onze winkel langs voor persoonlijk advies.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantThe United States Mint
HerkomstVerenigde Staten
MetaalGoud
Zuiverheid916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal15,55 gram | 1/2 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
JaarDiverse
Nominale waardeUS$ 25,-
Diameter (mm)27
Dikte (mm)2,2
VerpakkingMunthoes, per 40 in tube, per 1000 in monsterbox
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/2 Oz American Eagle gouden munt