Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING

 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Platina

16 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
1/10 Oz Britannia platina munt (diverse jaren)

Deze 1/10 Oz Britannia munt is geslagen in platina met een 99,95% zuiverheid. De munt is ontworpen met een iconische afbeelding van Britannia en weegt 3,11 gram. Klik op het tabje “Extra Informatie” voor meet gegevens.

Meer info
1 Oz platinabaar (31,1 gram)
€ 1.023,20 Vanaf € 1.008,68

De 1 Troy Ounce platinabaar met een gewicht van ongeveer 31,1 gram is afkomstig van bekende fabrikanten die elk geaccrediteerd zijn door The London Platinum and Palladium Market. Dat maakt het eenvoudig om na de aanschaf van de platina baar deze vrij te verhandelen over de hele wereld. De platinabaar bestaat uit 99,95 puur platina en komt nieuw van de smelterij.

Meer info
1 Oz Platypus platina munt (diverse jaren)
Request Quote

Deze 1 Oz Platina Platypus munt wordt gemaakt door Perth Mint in Australië. Het bevat platina met een zuiverheid van 999,5 en weegt 31,1 gram. Het ontwerp staat in het teken van het Australische vogelbekdier. Meer gegevens over dit product treft u via het tabje “Extra Informatie”.

Meer info
1 Oz Noble Isle of Man platina munt (diverse jaren)
Request Quote

De 1 troy ounce Nobe Isle of Man platina munt is een munt die u kunt kopen als investering in platina of aan uw muntenverzameling kunt toevoegen. De platina munt met een gewicht van 31,10 gram is voorzien van een aantrekkelijk design met de afbeelding van een bekend Viking zeilschip. De 1 troy ounce Noble Isle of Man platina munt wordt door Goudpensioen.nl in uiteenlopende jaartallen geleverd.

Meer info
1 Oz Cook Islands platina munt (diverse jaren)
Request Quote

De 1 troy ounce Cook Islands platina munt staat bekend om het fraaie design en kan als beleggingsmunt dienen, maar ook toegevoegd worden als originele munt aan een muntenverzameling. De 1 troy ounce Cook Islands platina munt is voorzien van een nomimale waarde en afbeelding van het bounty schip aan de ene zijde en portret van koningin Elizabeth II aan de andere zijde.

Meer info
100 gram platinabaar
€ 3.164,39 Vanaf € 3.115,99

Een 100 gram platinabaar kopen is een uitstekende investering. Goudpensioen levert platinabaren van 100 gram van verschillende producenten, zoals Umicore. De actuele beschikbaarheid maakt dat de baren van diverse fabrikanten afkomstig kunnen zijn, maar wel altijd met de garantie dat de platinabaar nieuw en door een LPPM geaccrediteerd bedrijf geleverd wordt. Daarbij wordt bovendien de vrije verhandelbaarheid en het gehalte en zuiverheid gegarandeerd.

Meer info
500 gram platinabaar
€ 15.737,24 Vanaf € 15.616,24

De 500 gram platinabaar wordt na bestelling nieuw gegoten afgeleverd. De platinabaren van vijfhonderd gram kunnen van diverse producenten afkomstig zijn, zoals van Heraeus en Umicore, waarbij de keuze voor de fabrikant afhangt van de actuele beschikbaar van de baren. Platina is overigens zeldzamer dan goud en een uitstekend fysiek edelmetaal om te investeren door een 500 gram platinabaar aan te schaffen.

Meer info
1 kilo platinabaar
€ 30.857,37 Vanaf € 30.615,37

De 1 kilo platina baar bestaat uit puur platina en wordt na bestelling nieuw gegoten door de fabrikant geleverd. De 1 kilo platinabaar is online te bestellen en wordt door een van de LPPM producenten geleverd, zodat er altijd op vrije verhandelbaarheid van de platinabaren gerekend kan worden. Voor een investering in fysiek platina is de baar van 1 kilo een uitstekende optie.

Meer info
10 gram platinabaar
Request Quote

De 10 gram platinabaar is een uitstekende optie voor iedereen die beginnen wil met het investeren in platina. Het zilverwitte edelmetaal is zeldzaam en platina komt dan ook minder voor als goud. Bij het kopen van een 10 gram platinabaar via Goudpensioen wordt de baar nieuw gegoten geleverd met de garantie van productie van de platinabaar door een LPPM geaccrediteerd bedrijf.

Meer info
20 gram platinabaar
Request Quote

Een 20 gram platinabaar kopen is een uitstekende start om te gaan investeren in zuiver platina. De kleur van de platinabaren is spierwit en bij het bestellen van een platinabaar bij Goudpensioen wordt de baar altijd LPPM geaccrediteerd geleverd. Het wereldwijd verhandelen van de 20 gram platinabaar is daarmee altijd mogelijk. Bovendien wordt de platinabaar van 20 gram na bestelling nieuw gegoten geleverd.

Meer info
1 Oz American Eagle platina munt (diverse jaren)
Request Quote

De 1 Oz Platina American Eagle munt bevat 31,1 gram platina en wordt uitgegeven door de US Mint. Het ontwerp geeft zowel Lady Liberty als de welbekende Amerikaanse zeearend weer. Klik op het tabje “Extra Informatie” voor aanvullende gegevens over deze munt.

Meer info
1 Oz Koala platina munt (diverse jaren)
Request Quote

De 1 troy ounce Koala platina munt kunt u online bestellen bij Goudpensioen.nl. De munt met een gewicht van 31,1 gram met de afbeelding van een koala wordt geslagen door Perth Mint in Australië. De munt kent de grootste zuiverheid platina van 999,5 procent en er is een nominale waarde aan toegekend van 100 Australische dollar. Het design van de 1 troy ounce Koala platina munt is zeer bekend en elk jaar wordt de koala in een andere positie afgebeeld.

Meer info
1 Oz Maple Leaf platina munt (diverse jaren)
Request Quote

De 1 troy ounce Maple Leaf platina is een munt die op het gebied van beleggingsmunten tot de meest bekende behoort. De 1 troy ounce Maple Leaf munt heeft een prachtige witgrijze en glanzende kleur, wat de munt een bijzondere uitstraling geeft. Deze munt met een gewicht van 31,1 gram wordt door Royal Canadian Mint geslagen met een zuiverheid van 999,5 platina en heeft een diameter van dertig millimeter.

Meer info
2 Oz Koala platina munt (diverse jaren)
Request Quote

De 2 troy ounce Koala platina munt is een waardevolle munt en in een beperkte oplage geslagen. Dat maakt deze munt extra uniek om als beleggingsmunt of als verzamelobject aan te schaffen. De 2 troy ounce Koala platina munt kent de hoogste zuiverheid van puur platina en beschikt over een prachtig design waar de koala altijd deel van is. Deze 2 troy ounce platina munt wordt in Australië geslagen door Perth Mint.

Meer info
1 Oz Wiener Philharmoniker platina munt (diverse jaren)
€ 1.069,18 Vanaf € 1.054,66

U koopt hier de 1 Oz Wiener Philharmoniker platina munt. Een volledige platina uitvoering van deze populaire munt, uitgegeven door The Austrian Mint. Voor meer productspecificaties, klikt u op het tabje “Extra Informatie”.

Meer info
50 gram platinabaar
Request Quote

De aanschaf van een 50 gram platinabaar is een uitstekend begin om in fysiek platina te investeren. De platinabaar wordt na een bestelling is gedaan nieuw gegoten door een van de fabrikanten die over een LPPM accreditatie beschikken en dat biedt de garantie van eenvoudige verhandelbaarheid van de baren van platina over de hele wereld. De 50 gram platinabaar bestaat uit puur platina van 99,95 procent.

Meer info

16 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Platina is  één van de zeldzaamste elementen in de aarde. Door het hoge smeltpunt van platina wordt dit edelmetaal veel gebruikt voor industriële doeleinden. Zo wordt platina o.a. toegepast in  katalysatoren, olie raffinage en vliegtuigbouw.

Platina: waardevol en zeldzaam
Platina wordt vooral  gewonnen in Zuid-Afrika en Rusland. De winningskosten van platina zijn lager dan die van goud omdat veel platina-aders zich dicht onder het  oppervlakte van de aarde  bevinden. Platina heeft een zeer fel grijs witte kleur. Hierdoor is het ook heel geschikt om sieraden uit te vervaardigen.

Een van de voordelen van de winning van platina is de aanzienlijke bij-oogst van de zeldzame metalen palladium, rhodium, ruthenium en nikkel. Palladium is een dochteredelmetaal van platina.

Platina is zeer zeldzaam, zelfs zeldzamer dan goud. Alle platina gedolven tot op heden past in een doorsnee huiskamer! De vele belangrijke toepassingen van platina en het feit dat het metaal uiterst zeldzaam is, maken dit edelmetaal tot het  duurste en meest waardevolle van alle edele metalen.

De geschiedenis van platina
Platina mag dan tegenwoordig het meest waardevolle van alle edelmetaal zijn, dit was echter niet altijd zo. Toen het werd ontdekt door de Spaanse veroveraars in de 17de eeuw tijdens het  goud zoeken in Colombia, werd platina teruggegooid in de rivier, omdat het in hun ogen waardeloos was. De naam is afgeleid het Spaanse  ‘platina del Pinto’, wat letterlijk betekent ‘het kleine zilver van de Pinto rivier.’

In tegenstelling tot goud en zilver, die gemakkelijk in een relatief zuivere toestand kunnen worden geïsoleerd, vereisen platina metalen een uiterst complexe chemische verwerking. Omdat deze technieken niet beschikbaar waren tot het begin van de 19e eeuw, bleef de  identificatie en winning van platina duizenden jaren achter op de zilver en goud winning. Het hoge smeltpunt van dit edel metaal beperkte haar toepassingen, tot onderzoekers uit  Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Rusland een methode uitvonden om platina te verwerken tot nuttige toepassingen.

Met het gebruik van platina in sieraden begon men rond 1900, maar deze toepassing werd al snel ingehaald door industrieel gebruik. Door de lange levensduur en hoge mate van betrouwbaarheid werd platina, vanwege de weerstand tegen erosie  en hitte, gebruikt in bougies voor gevechtsvliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Van katalysator tot juwelen
Er wordt geschat dat 1/5 van alles wat we gebruiken hetzij platina bevat, of dat er platina wordt gebruikt  bij de  vervaardiging ervan. Van alle bekende moderne toepassingen van platina, wordt het grootste deel van de jaarlijkse productie  verbruikt door twee dominante categorieën: katalysatoren en juwelen. Samen verbruiken deze 2 toepassingen meer dan 70% van het wereldwijde aanbod aan platina.

Het bekendst is natuurlijk het gebruik van platina in de katalysator die deel uitmaakt van het uitlaatsysteem van de auto. In plaats van dodelijk koolmonoxide, koolwaterstof en stikstofoxide, zet deze katalysator de schadelijke stoffen om in het onschadelijke kooldioxide en water. Platinum is dus een essentiële milieu-metaal dat wordt gebruikt in katalysatoren van miljoenen auto's over de hele wereld om schadelijke uitstoot te verminderen. In China is de auto-industrie aan een grote opmars bezig en worden de milieueisen steeds strenger.

Platina katalysatoren worden ook gebruikt in olieraffinaderijen. Platina katalysatoren spelen een cruciale rol in het extraheren van benzine uit ruwe olie. Verder wordt het gebruikt in elektronische schakelingen en hightech laboratorium apparatuur, Lcd-schermen en harde schijven. Platina versterkt de magnetische legering waardoor gegevens kunnen worden opgeslagen op veel hogere dichtheden.

Platina: vraag en aanbod
De vraag naar platina wordt alleen maar groter terwijl het aanbod achterblijft. In tijden van crisis, inflatie en geldontwaarding, hebben veel  mensen de behoefte om hun vermogen om te zetten in fysiek edelmetaal. Het kopen van platina, zoals platina baren en platina munten, zijn een goede manier om een  investering in platina te maken. Platinum Maple Leafs worden geproduceerd door Canada's Royal Canadian Mint en Platinum Koala's door de Australische Perth Mint.