Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING

 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Palladium

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
1 Oz Cook Islands palladium munt (diverse jaren)
Request Quote

De 1 troy ounce Cook Islands palladium munt wordt over de hele wereld beschouwd als een van de bekendste beleggingsmunten. De palladium munt weegt 1 oz en kent een zuiverheid aan puur palladium van 999,5. De 1 troy ounce Cook  Islands palladium munt is bij Goudpensioen.nl in uiteenlopende jaartallen beschikbaar. Het bekende zeilschip de Bounty en koningin Elizabeth II staan afgebeeld op de munt, die een nominale waarde kent van 50 dollars.

Meer info
1 Oz palladiumbaar (31,1 gram)
€ 1.803,31 Vanaf € 1.792,42

De 1 Troy Ounce palladium baar is online te bestellen bij Goudpensioen en zal nieuw gegoten worden door een van de bekende LPPM geaccrediteerde producenten. De palladiumbaren zijn van puur palladium met een zuiverheid van 999,5. De 1 Troy Ounce baar van palladium met een gewicht van 31,1 gram is door de accreditatie over de hele wereld zonder belemmering te verhandelen.

Meer info
1 Oz Maple Leaf palladium munt (diverse jaren)
€ 1.829,93 Vanaf € 1.815,41

De 1 troy ounce Maple Leaf palladium munt wordt met de hoogste kwaliteit geslagen door Royal Canadian Mint in Canada en heeft de hoogste zuiverheid van 999,5 puur palladium. De palladium munt met de afbeelding van de over de hele wereld bekende Maple Leaf heeft een gewicht van 31,10 gram en heeft een nominale waarde van 50 dollars. Aan de andere zijde van de 1 troy ounce Maple Leaf palladium munt staat koningin Elizabeth II zonder kroon afgebeeld.

Meer info
100 gram palladiumbaar
€ 5.558,84 Vanaf € 5.540,69

Koop ook een 100 gram palladiumbaar om van de voordelen van een gespreid risico in edelmetalen als goud en platina te profiteren. De 100 gram palladiumbaren worden door uiteenlopende fabrikanten nieuw geproduceerd met de zekerheid dat de baren van een LPPM geaccrediteerde smelterij afkomstig zijn. De Good Delivery Status van de 100 gram palladiumbaar houdt een wereldwijde vrije verhandelbaarheid in. De baren kunnen in de toekomst op elk gewenst moment worden ingewisseld.

Meer info
500 gram palladiumbaar
€ 27.310,17 Vanaf € 27.237,57

De aanschaf van een 500 gram palladiumbaar is een prima investering in zeldzaam fysiek edelmetaal. De palladiumbaar kent een hoge zuiverheid van 999,5 en wordt vervaardigd door meerdere fabrikanten, die elk over een accreditatie van de London Platina and Palladium Market beschikken. De investering in de fysieke 500 gram palladiumbaar kan elk moment omgezet worden in geld, want de baar is door de accreditatie zonder belemmeringen over de hele wereld vrij te verhandelen.

Meer info
1 kilo palladiumbaar
€ 54.511,44 Vanaf € 54.390,44

De 1 kilo palladiumbaar wordt nieuw gegoten door een van de LPPM geaccrediteerde producenten geleverd. Uiteraard komen de palladiumbaren van gevestigde namen als Umicore en Heraeus en bestaan de baren uit 999,5 puur palladium. De vrije verhandelbaarheid op wereldniveau maakt het aantrekkelijk om te investeren in baren van dit zeldzame edelmetaal en kan een prima aanschaf zijn om aan risicospreiding te doen op het gebied van investeren in fysieke edelmetalen.

Meer info

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Palladium is een zilverwit metaal dat het laagste smeltpunt heeft van alle edele metalen. Door deze unieke eigenschap, groeide wereldwijd de industriële vraag naar palladium in zowel 2010 en 2011 met zeven procent. Ongeveer 65% van het palladium aanbod in de wereld wordt gebruikt voor  katalysatoren van auto's. Nog eens 10% tot 20% van het palladium aanbod wordt gebruikt voor industriële en medische toepassingen, zoals elektronica, chemie en glas, chirurgische instrumenten en tandheelkunde.

Palladium wordt ook veel gebruikt als legering met goud om zo witgoud te verkrijgen. Witgoud wordt vaak toegepast bij het maken van sieraden. Palladium is zeer zacht en makkelijk te bewerken.

Beleggen in palladium
Beleggen in palladium is nog steeds een goed bewaard geheim onder professionals. Een investering in palladium is heel  geschikt voor de diversificatie van uw beleggingsportefeuille. Goudpensioen maakt het beleggen in fysiek palladium beschikbaar voor iedereen!

De waarde van palladium wordt nog niet heel lang herkend en erkend. Ondertussen heeft het edelmetaal zijn plaats weten te veroveren en wordt het nu voornamelijk gebruikt vanwege de lagere prijs en als alternatief voor platina. In feite kun je zeggen dat bijna elk product dat wordt vervaardigd in meer of mindere mate gebruik maakt van een edelmetaal zoals palladium.

De vraag naar palladium
Vanuit Europa en Amerika, maar ook vanuit landen als China en India stijgt de vraag naar palladium. Als gevolg van de groeiende productie van katalysatoren voor de auto industrie, zal deze trend zich waarschijnlijk voortzetten in de toekomst. De verkoop van auto's over de hele wereld zal naar verwachting blijven stijgen, wat betekent dat tientallen miljoenen voertuigen de fabrieken zullen uitrollen. Dat vertaalt zich in miljoenen ounces palladium, want al deze voertuigen moeten worden uitgerust met een katalysator. Ook wordt palladium gebruikt  als legeringselement in wit gouden sieraden, tandheelkunde en in de micro-elektronica. Dit leidt tot een grote vraag, die in de komende jaren waarschijnlijk zal worden weerspiegeld in hogere palladium prijzen.

Vraag en aanbod
Terwijl aan de zijde van de investeringskant in palladium vraag hoog is, ziet de  aanbodzijde er zwak uit . Geschat wordt dat Rusland en Zuid-Afrika  ongeveer 85% van de markt in de wereld aan palladium leveren. Rusland heeft een voorraad opgebouwd, maar deze voorraad lijkt snel af te nemen. Zuid-Afrika heeft regelmatig te kampen met mijn stakingen en sommige mijnen worden zelfs gesloten vanwege de slechte omstandigheden. Hierdoor is de voorraad palladium in Zuid-Afrika gezonken tot het laagste niveau ooit.

Palladium munten en palladium baren
Net als alle andere edele metalen, wordt palladium gekocht en verkocht in de vorm van gouden munten en baren. Bekende producenten van palladium baren zijn Umicore, Credit Suisse en Pamp Suisse. Palladium baren zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en zijn daarom ook geschikt voor de kleinere beurs of als een geschenk. De enige door de overheid uitgegeven palladium munt op de markt van vandaag is de Canadese Maple Leaf Palladium.