Winkelwagen  


Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM   Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING   Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN   Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN   Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

50 Pesos Mexican Centenario gouden munt

De Mexican Centenario heeft een fijnheid van 916,7/1000 karaat en is een van de oudste gouden munten ter wereld. De Mexican Centenario, of Mexican 50 Pesos, is een bijzondere beleggingsmunt, uitgegeven ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de onafhankelijkheid van Mexico (1921)
Op aanvraag

Op aanvraag

SKU
GMMECE37.5
€ 2.168,12

De Mexican Centenario, ofwel de Mexican 50 Pesos,  is een historische gouden munt met een uitstekende edelmetaal waarde. De 1ste uitgifte van deze grote gouden Mexican Centenario was in 1921 ter herdenking van de 100ste verjaardag (de ‘centenario’) van de onafhankelijkheid van Mexico. Mexico gaf deze gouden bullion coin al uit voordat de Krugerrand wereldwijd bekend werd, maar deze schoof met zijn succes de Mexicaanse Centenario al snel aan de kant. De Mexicaanse Centenario gouden munt is opvallend mooi en is 20% groter dan de populaire 1 troy ounce American Eagle gouden munt.

Van de Mexican Centenario werden tussen 1921 en 1947 bijna 8,5 miljoen exemplaren geslagen. Tussen 1949 en 1972 werden ca. 4 miljoen van deze gouden munten geslagen, deze dragen allen  het jaartal 1947 rechts op de munt. In 1996 werd een hele speciale productie van slechts 300 munten met het jaartal 1947 geslagen.

De mooiste gouden munt: de Mexican Centenario
De Mexican Centenario  heeft een van de mooiste ontwerpen onder de gouden munten. Op de voorzijde de gevleugelde Liberty, met de legendarische vulkanen Popocatepetl en Ixtaccihautl op de achtergrond. Links onder staat het jaartal 1821, het 1e  jaar dat  Mexico zijn  onafhankelijkheid vierde op de Spaanse bezetters.

Op de achterzijde van de gouden Centenario staat het nationale embleem van Mexico, een adelaar met een slang in zijn bek. De rand van de munt is gestempeld met de woorden: ‘Independencia y libertad’. De munten uit 1943 hebben een iets ander design. Op deze Centenario’s ontbreekt de nominatie 50 pesos, maar wordt het gewicht '37.5 Gr. Oro Puro'  tweemaal weergegeven. De Mexicaanse munten uit 1943 zijn, met een oplage van 89.000 munten, uniek en erg zeldzaam.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
Fabrikant Casa de Moneda de México
Herkomst Mexico
Metaal Goud
Zuiverheid 916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal 37,5 gram
Kwaliteit Gecirculeerd
Jaar Diverse
Nominale waarde MXN 50,-
Diameter (mm) 37,1
Dikte (mm) 2,6
Verpakking Munthoes
Certificaat Nee
Levertijd Op aanvraag

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:50 Pesos Mexican Centenario gouden munt