Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

American Eagle

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

United states mint

De eerste gouden American Eagle stamt uit 1986. Deze munt wordt hedendaags nog steeds geslagen door de United States Mint en behoort tot de meest bekende Amerikaanse beleggingsmunten.  De American Eagle wordt gemunt in de volgende uitvoeringen: 1/10, 1/4, 1/2 en 1 Troy Ounce. Een zeer speciale kenmerk van deze munt is dat het vervaardigd wordt uit goud wat uitsluitend afkomstig is uit Amerika. Aan de voorzijde van deze munt wordt godin Liberty afgebeeld en aan de achterzijde de Eagle, symbool van Amerika. De American Eagle wordt ook geslagen in het zilver.

American Eagle ontwerp

Voor velen is de Eagle een Amerikaanse munt pur sang. Het bevat namelijk de twee symbolen die zo kenmerkend zijn voor dit land. Aan de voorzijde wordt Liberty, godin van de vrijheid, afgebeeld naar een ontwerp van Augustus Saint-Gaudens. Liberty staat sterk met golvend haar en een fakkel in haar rechterhand. In haar linkerhand houdt zij een olijftak vast. De achterzijde van deze gouden munt is ontworpen door beeldhouwer, Miley Busiek, en is een afbeelding van een mannelijke adelaar die met een olijftak komt aanvliegen bij zijn nest. In het nest zijn een vrouwelijke adelaar en haar jongen aanwezig.

Gouden American Eagle munt
De American Eagle is een van de best verkopende series van producent U.S. Mint. De munt heeft een goud gehalte van 916,7/1000 en is daarom te beschouwen als een 22-karaat gouden beleggingsmunt. Dit is niet de zuiverste Amerikaanse gouden munt op de markt, de American Buffalo heeft namelijk een goud gehalte van 999,9/1000 en is daarmee de puurste munt met een zuiverheid van 24-karaat. De American Eagle wordt standaard gemunt in het gewicht van 1 Troy Ounce. Deze eenheid wordt gehanteerd voor de gewichtsbepaling van edelmetalen en komt overeen met 31,1 gram. De Gold Eagle is tevens verkrijgbaar in de uitvoeringen 1/10, 1/4  en 1/2 Troy Ounce.