Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING

 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

American Buffalo

26 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

26 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

United states mint

De Amerikaanse Buffalo, ook wel de Gold Buffalo genoemd, is een gouden munt van 1 Troy Ounce 99,99% puur goud die in 2006 werd geïntroduceerd door de U.S. Mint. Deze munt is de eerste puur gouden munt dat in Amerika is geslagen. Producent, U.S. Mint, is ook bekend voor de productie van de populaire American Eagle munten. De American Buffalo is zowel verkrijgbaar als een uncirculated beleggingsmunt, als in een Proof uitvoering. Proof uitvoeringen worden in kleinere oplagen uitgegeven en zijn voorzien van een speciale glanzende afwerking.

American Buffalo design
De gouden Buffalo kenmerkt zich door een ontwerp met een Native American thema. De voorkant van deze munt wordt versierd door een afbeelding van een Indianen hoofd naar een ontwerp van James Earle Fraser.  Op de achterkant zien wij een sterke bizon, staand op een heuveltje aarde. Er wordt beweerd dat het dier een afbeelding is van Black Diamond, een bizon die begin de twintigste eeuw onderdak vond in het dierentuin van New York. Naast deze afbeelding wordt de welkbekende Amerikaanse gelofte, ‘In God We Trust’ , weergegeven. Hieronder staat de nominale waarde van de munt en de zuiverheid en gewicht van het goud genoteerd.

Zuiver goud Buffalo munt
De American Buffalo is gemunt van de zuiverst  goud met een gehalte van 999,9/1000. Zuiver goud wordt ook uitgedrukt als 24-karaat goud. Producent, U.S. Mint, besloot om een puur gouden beleggingsmunt te introduceren na het waarnemen van de populariteit van de Canadese Maple Leaf. Net als de Maple Leaf, is 1 Troy Ounce de standaardmaat van de American Buffalo munt. Een Troy Ounce is de eenheid van gewicht voor edelmetalen als goud, zilver, platina en palladium. Deze eenheid komt overeen met 31,1 gram.