Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Mexican Libertad / Centenario

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Banco de Mexico

De Mexicaanse Centenario en Libertad zijn de bekendste gouden munten uit Mexico. Aan de voorzijde van beide gouden munten is de godin Victoria van de Mexicaanse Onafhankelijkheid Monument afgebeeld. De eerste gouden Libertad is geslagen in 1981. De design van de huidige munt is afgeleid van de Centenario gouden munt. De Centenario heeft een langere geschiedenis en bevat 37,5 gram aan goud met een zuiverheid van 916,7/1000.  De Mexican Libertad heeft een gewich van 31,1 gram en is gemunt in puur goud met een zuiverheid van 999/1000.

Mexican Centenario
De Mexican Centenario gouden munten zijn voor het eerst in 1921 uitgebracht door Banco de Mexico ter ere van de honderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van het land. In de eerste periode tot 1947 zijn er ongeveer 8,5 miljoen Mexican 50 pesos geslagen en in de periode tussen 1949 en 1972 zijn daar vier miljoen van bijgeslagen met het jaartal 1947 erop vermeld. De Mexican Centenario gouden munt heeft een prachtige afbeelding van de gevleugelde Liberty met vermelding van het jaartal 1821 en 1947 op de voorkant van de munt. Het nationale embleem van Mexico is op de achterzijde van de Mexican Centenario munt te vinden. De gouden Mexican Centenario munt bestaat  uit 37,5 gram puur goud.

Gouden Libertad
Mexico heeft een lange geschiedenis met de productie van fijn gouden munten. De Gold Libertad is een van de meest verzamelde Gouden munten uit Mexico. Het prachtig design heeft deze munt populair gemaakt over de hele wereld. De Gouden Mexicaanse Libertad munt is een uitgave van de Casa de Moneda de Mexico. Na de Zuid-Afrikaanse Krugerrand en de Canadese Maple Leaf, is dit de derde gouden beleggingsmunt die op de wereldmarkt werd uitgebracht. De Libertad heeft een ontwerp van een gevleugelde Victoria, de Romeinse personificatie en godin van overwinning. Op de achterkant is het wapenschild van Mexico afgebeeld.