Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Maple Leaf

20 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

20 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Royal Canadian MintDe eerste Gouden Canadese Maple Leaf werd geslagen in 1979. Van 1979 tot 1981 zijn deze munten geslagen in 999/1000 gehalte. Vandaag de dag worden Maple Leaf munten uitgebrecht met een 9999/1000 gehalte, waarbij ook speciale edities in 99999/100000 gehalte worden geslagen. Hierdoor is de Maple Leaf de eerst beleggingsmunt ter wereld van de hoogste zuiverheid goud. Deze munt wordt hedendaags nog steeds uitgebracht door de Royal Canadian Mint. Deze gouden munten worden geslagen in de volgende gewichten: 1/10, 1/4, 1/2 en 1 Troy Ounce. In 2007 zijn er enkele Gouden Maple Leaf munten van 100 Kilo geslagen.

Herkenbare Maple Leaf
Maple Leaf munten worden beschouwd als een van de mooiste muntenseries in de wereld en spreken zowel beleggers als verzamelaars aan. Vooral hun schoonheid en hoge zuiverheid spreekt men aan. De Maple Leaf munten blijven herkenbaar en trouw aan hun oorsprong. Zowel in het goud als in het zilver of platina, wordt deze munt wordt elk jaar uitgebracht met hetzelfde ontwerp van een esdoornblad, symbool van Canada, op de voorzijde. Vanaf 2013 is de voorkant van de gouden munt voorzien van een extra gegraveerde esdoornblaadje, dit fungeert als een extra beveiligingsopdruk. De achterkant bevat een officieel portret van koningin Elizabeth II.

Puurste zuiverheid gouden Maple Leaf
Een eigenschap van alle Maple Leaf munten is dat deze de hoogste zuiverheid aan edelmetaal bevatten. De gouden munten hebben namelijk een zuiverheid van 99,99% puur goud wat ook uitgedrukt kan worden als 24-karaat goud. De munten worden nieuw en uncirculated geleverd direct van producent, Royal Canadian Mint. De standaardformaat van deze munt is 1 Troy ounce wat overeenkomt met ongeveer 31,1 gram goud.