Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING

 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Lunar Series II (2019 - 2008)

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Perth Mint

De Lunar Series II is een vervolg op de razend populaire eerste Lunar series.  Perth Mint in Australië heeft een prachtige collectie gouden munten vervaardigd in de Lunar Series II. De afbeelding op de munten bestaan uit de dieren die betrekking hebben op de Chinese jaartelling. De Lunar munten kennen in de verschillende jaren dan ook steeds een andere afbeelding van een van de twaalf dierentekens. Zo was het jaar 2012 volgens de Chinese maankalender het Jaar van de Draak en heeft Perth Mint de draak als afbeelding gekozen voor de gouden Lunar munt uit dat jaar. De achterkant van de Lunars blijft elk jaar hetzelfde met hierop een portret van de Britse koningin Elizabeth II.

Lunar munten als verzameling en investering
De munten uit de Lunar Series II zijn uitstekend om als belegging te gebruiken, maar kunnen ook prima als geschenk worden gegeven. De gouden Lunar munten zijn geslagen in puur goud 9999/10000 en wel in de volgende gewichten: 1/20, 1/10, 1/4, 1/2, 1, 2, 10 Troy Ounce en 1 kilo. Jaarlijks verandert de opdruk met de Chinese Jaar riem. Door de hoge vraag uit China is deze munt zeer gewild onder de verzamelaars.

Gouden Lunar Series II munten kopen
Net als de eerste reeks Lunars, worden alle munten in zuiver goud met een gehalte van 999,9/1000. Voor deze gouden munten geldt ook dat deze in beperkte oplage worden geproduceerd. Voor de 1 Troy ounce gouden Lunars is de maximale productie door Perth Mint vastgesteld op 30.000 stuks. Vrijwel al deze munten zullen in handen vallen van verzamelaars waardoor de verzamelwaarde van de munt in de loop van de tijd vaak zal gaan stijgen. U koopt bij Goudpensioen direct en veilig gouden munten uit de Lunar Series II. Specificaties over elke munt treft u op de verschillende productenpagina’s.