Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Andorra Eagle

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

De 1 gram Andorra Eagle is een speciale gouden munt uit Andorra. De Gold Andorra Eagle munten worden sinds 2009 geproduceerd door Andorra en is als eerste uitgekomen in een gewicht van 31,1 gram oftewel  1 Troy Ounce. In het jaar 2011 is de 1 gram Andorra Eagle ingevoerd met gewicht van 1 gram en een nominale waarde van 2 diners.  Diner is een term die gebruikt wordt in het prinsdom Andorra en de munt zelf kan beschouwd worden als een pseudomunt. De gouden munt heeft een bijzondere afbeelding van een adelaar met gespreide vleugels die zich op een rots bevindt.

Gouden Eagle uit Andorra
Andorra is een hooggelegen vorstendom en dwergstaat tussen Frankrijk en Spanje. De gouden Andorra Eagle is een wettig betaalmiddel in het land waar de Euro als dagelijks betaalmiddel wordt gebruikt. Andorra heeft echter nooit zijn eigen betaalmiddel gekend; voor het invoeren van de Euro  werd de Spaanse peseta en de Franse Frank overal in het land geaccepteerd.  De Andorra Eagle wordt daarom een pseudomunt genoemd. De nominale waarde Diner refereert dus naar een kunstmatige valuta. De munt heeft een gehalte van 999,9/1000 goud en is daarmee een 24-karaatsmunt te noemen.

Troy Ounce en 1 gram Andorra Eagle

Hoewel er andere maten uitgegeven worden, is de Andorra Eagle meest bekend in de uitvoering van 1 gram en 1 Troy Ounce. De 1 gram Eagle heeft een diameter van 13,92 millimeter en een dikte van slechts 0,6 millimeter. Deze munt is dan qua formaat het beste te vergelijken met de 2 cent Euro munt. Daarnaast is het de eerste puur gouden munt ter wereld met een gewicht van precies 1 gram. De Troy Ounce Andorra Eagle heeft een gewicht van ongeveer 31,1 gram, een diameter van 30,1 millimeter en een dikte van 2,5 millimeter. Alle Eagle munten bevatten dezelfde afbeelding van de adelaar op de voorkant. Op de achterzijde van deze munten wordt het wapenschild van Andorra weergegeven.