Winkelwagen  


Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM   Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING   Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN   Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN   Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Goud kopen bij De Nederlandsche Bank

Goud kopen bij De Nederlandsche Bank? Indien u dit overweegt, leggen wij in dit artikel uit hoe dat vroeger ging en hoe dat nu geregeld is. De laatste decennia is het kopen van goud bij de bank dusdanig in populariteit afgenomen dat dit tegenwoordig bijna nergens meer kan. Ondanks dat DNB een goudvoorraad heeft, kunt u als particulier hier niet aan komen. Fysiek goud kopen doet u nu bij professionele goudhandelaren zoals Goudpensioen, die deze taak van de banken heeft overgenomen.

Goud kopen bij De Nederlandsche Bank
Veel mensen denken dat goudbaren bij een bank aangekocht kunnen worden. Een bank die meteen ter sprake komt is De Nederlandsche Bank, afgekort tot DNB. Dat is niet gek, want bij deze bank liggen er maar liefst 15.000 goudbaren opgeborgen. Die zijn onderdeel van de Nederlandse goudreserves. Wilt u als particulier goud kopen? Dan doet u dit niet meer bij een bank. Dit is omdat er tegenwoordig maar weinig banken over zijn die goudbaren aan particuliere kopers uitleveren.

DNB goudbaren kopen
is De Nederlandsche Bank is een centrale bank en beheert dus de Nederlandse goudreserve, welke een gewicht heeft  van zo’n 612 ton. Bij veel consumentenbanken zijn de kluizen verdwenen en worden er steeds meer filialen gesloten. Om deze reden leveren banken fysiek goud niet meer uit. Een goudbaar kopen doet u dus niet meer bij de bank, maar bij een bedrijf dat zich volledig op richt op goudverkoop, zoals Goudpensioen. Indien u van plan bent om goud te kopen dan is dit een net zo veilige optie as vroeger goud kopen bij de bank.

Wat zijn de alternatieven voor goud kopen bij DNB?
Wanneer u fysiek goud wilt kopen, kunt u bij Goudpensioen terecht. Al ruim een decennium lang handelt ons bedrijf in beleggingskwaliteit edelmetaal die u snel, veilig en discreet online of in onze winkel kunt aankopen. U koopt hier uitsluitend goudbaren en gouden munten van erkende smelters en munthuizen. Bovendien kunt u rekenen op 100% terugkoopgarantie tegen gunstige koersen. Ontdek alle mogelijkheden direct op onze website.