Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Tag Archives: Perth Mint

Perth Mint
De Perth Mint is het Australische munthuis. Hier wordt het wettig betaalmiddel van Australië geslagen. De Perth Mint is in handen van de regering van west-Australië. Het bedrijf werd officieel geopend op 20 juni 1899. De benaming van dit munthuis is afkomstig van de stad Perth, dat tevens de hoofdstad is van west-Australië.

Geschiedenis van de Perth Mint
Tegen het einde van de 19e eeuw groeide de bevolking in west-Australië snel. Dit was het gevolg van de grote goudafzettingen in dit gebied. In 1896 werd besloten om de Perth Mint te bouwen. De bouw hiervoor nam drie jaar tijd in beslag, waarna de opening in 1899 plaatsvond. De gouddelvers brachten het ruwe goud naar de Perth Mint. Het munthuis sloeg hier de eerste gouden munten van. Tot 1 juli 1970 behield Groot-Brittannië de rechtsmacht over het Australische munthuis. Daarna kwam het in handen van de West Australische regering.

In de periode tussen de oprichting van het munthuis en het jaar 1931 werd er enorm veel goud tot munten geslagen. Ook was het munthuis verantwoordelijk voor het wettelijk betaalmiddel van Australië en het Britse Rijk. In 1931 verliet Groot-Brittannië de gouden standaard. Vanaf de Tweede Wereldoorlog werd de Perth Mint betrokken bij het slaan van onedele metalen en Australische munten.

Het zuiverste goud
In 1957 wist de Perth Mint wereldwijd naam te maken met een 13 Troy ounce munt met een zuiverheid van maar liefst 99,9999 delen goud per 1000. In het jaar 2011 produceren dit Australische munthuis ‘s werelds grootste en meest waardevolle gouden munt. Deze munt had een gewicht van maar liefst 1012 kilo.

De Perth Mint slaat nog steeds verzamelmunten en handelsmunten. Dit doen ze met goud, zilver en basismetaal. Ook kopen ze edelmetalen in, die gebruikt worden voor het slaan van nieuwe munten. Regelmatig komen ze met nieuwe uitgiftes. Hierbij gaat het vaak om zilveren of gouden munten met prachtige Australische afbeeldingen, zoals de bekende Koala en Kookaburra munten in het zilver en goud. Daarnaast blijft de Perth Mint het wettig betaalmiddel van Australië produceren en uitgeven.