Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Tag Archives: Fijngoud

Wat is fijngoud?
Fijngoud is een andere benaming voor puur goud. Op goudbaren en gouden munten wordt dit vaak uitgedrukt als “999”, “999.9” of zelfs “999.99” goud. Soms wordt fijngoud uitgedrukt in het Duits als “feingold”. Fijngoud is tevens het goud wat over de hele wereld verhandeld wordt volgens actuele goudkoersen. Wanneer men goud als een belegging koopt, kiest men daarom uitsluitend voor fijngoud.

Het gehalte van fijngoud
Fijngoud komt overeen met 24 karaat. Dit is goud in zijn puurste vorm. Goud bestaat ook in andere gehalte, onder andere 22 karaat, 21 karaat, 18 karaat en 14 karaat. Hoe hoger het gehalte des te puurder het goud. Men mag uitsluitend van fijngoud spreken wanneer deze niet gemengd is met een ander (edel)metaal.

De toepassingen van fijngoud
Fijngoud is zacht en buigzaam. Dit maakt fijngoud voor veel doeleinden ongeschikt. Om die reden wordt puur goud gemengd met andere (edel)metalen voor de productie van gebruiksvoorwerpen als sieraden. Hoe meer ander metaal men toevoegt, hoe minder puur het goud.

Fijngoud kopen
Wanneer men fijngoud wilt kopen, is dit mogelijk in de vorm van beleggingsgoud. Zo zijn er over de hele wereld verschillende smelterijen en munthuizen die goudbaren en gouden munten produceren. Deze objecten koopt men voor de waarde van het goud en als een investering van (spaar)geld. De waarde van een baar of munt is afhankelijk van de actuele goudprijs en deze items worden verhandeld op basis van gewicht.