Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Tag Archives: Beleggingszilver

Wat is beleggingszilver?
Zilver wordt eeuwenlang door de mens gebruikt als ruilmiddel en als een manier om een (deel van de) vermogen veilig te stellen. Het edelmetaal vertegenwoordigt namelijk een waarde welke uitgedrukt kan worden in geld. Zo kiest men om in zilver te investeren in plaats van geld op de bank te storten. Het is mogelijk om zilver te kopen op papier of fysiek in de vorm van zilveren munten of zilver baren.

Welk soort zilver is geschikt als belegging? Wanneer men beleggingszilver koopt, kiest men voor zilver dat zo zuiver mogelijk is. Zuiver zilver wordt ook 999 zilver genoemd. De zilverkoers wordt namelijk uitgedrukt in puur zilver per kilo of per troy ounce, dit is een eenheid die gebruikt wordt om het gewicht van edelmetalen uit te drukken en komt overeen met ongeveer 31,1 gram. Beleggingszilver in de vorm van een munt of baar is, in tegenstelling tot sieraden, geen gebruiksvoorwerp, maar een waardevol object dat men koopt om later weer door te verkopen in de hoop zoveel mogelijk winst te maken.

Wie belegt er in zilver?
Eigenlijk valt daar geen specifiek antwoord op te geven. Beleggingszilver is er voor iedereen die zijn geld wenst om te zetten in edelmetaal. Wanneer men beleggingszilver aankoopt spreken wij van een belegger. Een belegger in zilver heeft geen standaardprofiel. Zowel mannen als vrouwen kopen zilver als belegging en de leeftijd van deze mensen loopt enorm uiteen. Een eigenschap van deze mensen is dat zij een deel van hun (spaar)geld willen omzetten in zilver met het oog op een toekomstige waardestijging van het edelmetaal.

Beleggingszilver kopen
Zilver kopen als belegging is eenvoudiger dan veel mensen denken. Zowel bedrijven als particulieren kunnen zilver als belegging aankopen. Beleggingszilver wordt over de hele wereld geproduceerd door smelters en munthuizen. Dit zilver wordt dan internationaal verhandeld via (web)winkels. Kopers kunnen kiezen tussen baren in talloze gewichten. Zilverbaren zijn vaak vanaf 10 gram tot een gewicht van tientallen kilo’s verkrijgbaar. Zilveren munten worden normaliter geslagen in het gewicht van 1 troy ounce. Deze munten vertegenwoordigen zowel een nominale waarde als intrinsieke waarde. De intrinsieke waarde ligt vaak veel hoger dan het geldbedrag dat deze munten vertegenwoordigen. Daarnaast worden sommige zilveren munten uitgegeven als een gelimiteerde oplage of onderdeel van een verzamelbare serie.

  • Aangifte inkomstenbelasting 2018: goud aangeven bij de Belastingdienst

    Het is weer zover: vanaf deze maand kunt u uw aangifte inkomstenbelasting indienen. Wanneer u beleggingsgoud bezit, geeft u dit aan in de aangifte inkomstenbelasting 2018. Wanneer u goud en zilver bezit geeft u dit op als vermogen in Box 3. Om u op weg te helpen, nemen wij in dit artikel de belangrijkste zaken met u door.

    Aangifte inkomstenbelasting 2018: goud als vermogen opgeven Edelmetalen die u in fysieke vorm koopt worden normaliter tot uw bezittingen gerekend. Dit kan fysiek goud zijn, maar bijvoorbeeld ook zilver, platina en palladium in de vorm van munten en/of baren. De waarde van deze edelmetalen noteert u als bezittingen in box 3: sparen en beleggen. U betaalt inkomstenbelasting over een deel van uw inkomen. Uw vermogen is de waarde van uw bezittingen na aftrek van uw schulden. Over een vast bedrag van uw vermogen hoeft u geen belasting te betalen – ook wel het heffingsvrij vermogen genoemd. In 2018 is dit heffingsvrij vermogen vastgesteld op: €30.000 zonder fiscale partner en €60.000 met fiscale partner (bron: Belastingdienst). lees verder ...

1 artikel(en)