Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Tag Archives: Belegging

Belegging
Een belegging is een investering met een doel op de lange termijn. Dit doel zal nagenoeg altijd financieel voordeel zijn. Bij een belegging wordt geld in ruil voor toekomstige inkomsten ingezet. Beleggen neemt altijd risico’s met zich mee.

Met beleggen wordt veelal beleggen op de beurs bedoeld. De eenvoudigste manier van beleggen is het aankopen van aandelen. Dit zijn kleine stukjes bedrijf met het bijbehorende stemrecht. De nettowinst van het bedrijf wordt verdeeld in de uitstaande aandelen. Dit gebeurt in de vorm van dividenduitkering. Daarnaast zijn er opties, warrants, futures en andere beleggingen. Bij een optie geldt het recht om een bepaald aandeel tegen een vastgestelde prijs te kopen of te verkopen. Beleggen op de beurs gebeurt door zowel particulieren, ondernemingen en instellingen.

Duurzaam beleggen en groen beleggen
Een bijzondere belegging is het duurzaam of maatschappelijk verantwoord beleggen. Hierbij wordt geïnvesteerd in mens en milieu. De investering gaat naar ondernemingen die duurzaam te werk gaan. Een groene belegging is een investering waarbij milieuprojecten gefinancierd worden. Duurzame en groene beleggingen trekken steeds vaker de aandacht.

Waardevaste belegging
De waarde van geld kan schommelen. Dit heeft te maken met de veranderende economie, maar ook met het consumentenvertrouwen. Aandelenkoersen liggen vaak ver boven de nominale waarde. Dit brengt een groter risico met zich mee. Door een goede spreiding van de beleggingsportefeuille kan het risico verkleind worden. Een waardevaste belegging biedt meer zekerheid.

Veilig beleggen gebeurt onder andere in beleggingsfondsen, termijndeposito’s en een aantal spaarvormen. Ook een investering in de eigen woning is een vorm van veilig beleggen.

Een belegging in edelmetalen wordt gezien als een veilige belegging bij een slechte economie. Goud en zilver is immers niet onbeperkt voorradig. Hierdoor blijft de vraag naar edelmetalen altijd aanwezig. De meest voorkomende vorm van beleggen in edelmetalen is fysiek bezit. Dit betreft goudstaven, zilveren baren, gouden munten en zilveren munten. De belegger zorgt zelf voor opslag en een onderliggende verzekering. Een belegging in edelmetalen verkleint het risico van verlies van opgebouwd vermogen.

De particuliere belegger
Ruim 60% van alle inwoners is actief in de beleggingswereld. Het merendeel doet dit via beleggingsfondsen of laat de portefeuille door iemand anders beheren. Van alle particulieren die zelf belegt op de beurs maakt slechts 20% winst. Vaak heeft dit te maken met onervarenheid en ongeduld. Een belegging op de lange termijn kent een lager rendement, maar ook minder risico. De meeste particuliere beleggers vallen onder handelaren. Ze beleggen op basis van korte termijn verwachtingen.

 • Vooruitblik 2020: wat gaat er met de goudprijs gebeuren?

  2019 is al een gouden jaar geweest. De prijs van goud bereikte dit jaar zijn hoogste piek in zes jaar tijd. Vanaf de tweede helft van 2019 schoot de goudprijs omhoog en is sinds de afgelopen drie maanden aan het schommelen tussen de 1400 EUR en de 1315 EUR per troy ounce. Kopers van fysiek goud merkten dit niet alleen aan het feit dat hun aankopen duurder werden, maar ook dat populaire goudproducten uitverkocht raakten en de levertijden langer werden. Men zou bijna kunnen spreken van een goudkoorts. Maar wat zijn de verwachtingen voor het jaar 2020?

  Economie en wereldpolitiek Zoals altijd is een voorspelling op het gebied van goud voornamelijk koffiedik kijken. Goud zit vaak in de lift wanneer de economische groei tegenvalt of wanneer het onrustig is in de wereldpolitiek. Deze twee factoren blijven in 2020 relevant. Zo heeft de Europese Commissie onlangs de groeivoorspelling voor de eurolanden verlaagd – van 1,4 procent naar 1,2 procent – voor het komend twee jaar. Ook in ons buurland Duitsland, dat één van de sterkste economieën ter wereld heeft, verwachten economen een groei van slechts 0,9 procent. Aan de andere kant van de oceaan is de economische groei in Amerika iets hoger uitgevallen dan verwacht. Toch zet de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China de wereldeconomie momenteel onder druk. lees verder ...

 • Centrale banken blijven goudreserves aanvullen

  De cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar zijn nu bekend. Het rapport van de World Gold Council brengt de vraag naar goud in kaart en concludeert het volgende: beleggers zijn enigszins afgekoeld, maar de centrale banken blijven hun reserves juist aanvullen.

  Wie is de World Gold Council? De World Gold Council is de marktontwikkelingsorganisatie voor de goudindustrie. De organisatie zet zich in om de vraag naar goud te stimuleren en brengt alle delen van de industrie in kaart, van goudwinning tot goudhandel. Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar de positie van goud en aan de hand daarvan data gepubliceerd. lees verder ...

 • Aangifte inkomstenbelasting 2017: goud aangeven bij de Belastingdienst

  Vanaf 1 maart 2018 heeft u tot 1 mei 2018 de tijd om aangifte te doen over uw inkomsten van vorig jaar. Wanneer u beleggingsgoud bezit, geeft u dit aan in de aangifte inkomstenbelasting 2017. Maar hoe precies? En waar let u dan op? Om u op weg te helpen, nemen wij de belangrijkste zaken met u door.

  Aangifte inkomstenbelasting 2017: uw goud Edelmetalen die u in fysieke vorm koopt worden normaliter tot uw bezittingen gerekend. Dit kan fysiek goud zijn, maar bijvoorbeeld ook zilver, platina en palladium in de vorm van munten en/of baren. De waarde van deze edelmetalen noteert u als bezittingen in box 3: sparen en beleggen. U betaalt inkomstenbelasting over een deel van uw inkomen. Uw vermogen is de waarde van uw bezittingen na aftrek van uw schulden. Over een vast bedrag van uw vermogen hoeft u geen belasting te betalen – ook wel het heffingsvrij vermogen genoemd. In 2017 is dit heffingsvrij vermogen vastgesteld op: €25.000 zonder fiscale partner en €50.000 met fiscale partner (bron: Belastingdienst). lees verder ...

 • Dit zeggen de analisten: goud blijft waarschijnlijk doorstijgen

  Goud is en blijft een certitude. Van klimaatveranderingen en politieke verontrusting tot macro-economische beleidsvraagstukken en aanslagen, goud blijft voor veel mensen een gevoel van veiligheid weerspiegelen in tijden van onzekerheid. Tegelijkertijd doen deze geopolitieke gebeurtenissen rechtstreeks en onrechtstreeks de vraag naar goud veranderen. Volgens de analisten ligt goud op schema om volgend jaar het niveau van 1.270 dollar per troy ounce te behalen.

  Onzekerheid als drijfveer Het laatste jaar was een perfect voorbeeld van geopolitieke onrust. Trump die benoemd werd tot president, terreurgroep IS die genadeloos toesloeg door middel van aanslagen en subtropische stormen en orkanen die vele eilanden verwoesten rond het Amerikaans continent. lees verder ...

 • Slinkende voorraden bepalen stijgende koers palladium

  Palladium. De afgelopen weken steeg dit edelmetaal harder dan zijn belangrijkste concurrent: platina. Deze edelmetalen worden gebruikt in katalysatoren voor auto's. De prijs voor platina staat al sinds het sjoemelsoftware schandaal onder druk. Daar profiteert palladium van. Maar de stijging van de prijs voor palladium wordt vooral gedreven door de grondbeginselen van de markt, namelijk vraag en aanbod.

  Het nieuwe goud? Qua beleggingen in edelmetalen is goud het bekendst. De beweging van de goudprijs is vaak een indicatie voor volatiliteit op de financiële markten. Lopen geopolitieke spanningen op, zoals recent tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea? Dan stijgt de goudprijs als zogenoemde 'veilige haven'. Zodra de spanningen weer afnemen en het fundament voor aandelen goed is, dan heeft de goudprijs daar last van. Beleggers die dan toch in een edelmetaal willen beleggen, kunnen overwegen hun geld te investeren in palladium. Maar wat is het eigenlijk? lees verder ...

Artikelen 1 tot 5 van 8 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2